TÜBITAK 4005 Projelerinde Eregli'den Önemli Basari

TÜBITAK 4005 Projelerinde Eregli'den Önemli Basari

Zonguldak’in Eregli ilçesinde yer alan Sahinde Hayrettin Yavuz Bilim ve Sanat Merkezi önemli bir basariya daha imza atti. "Artirilmis Gerçeklik ve Sanal Gerçeklik ile Materyal Tasariminda Akademisyen Ögretmen Isbirligi" projesi TÜBITAK 4005 yenilikçi egitim uygulamalari destekleme programi kapsaminda desteklenmeye deger görüldü.

TÜBITAK 4005 Yenilikçi Egitim Uygulamalari kapsaminda desteklenmeye deger görülen ilk ve tek proje ile ilgili olarak Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Dekan Yardimcisi Dr. Bayram Gökbulut, Kdz. Eregli Ilçe Milli Egitim Müdürü Ismail Aksoy, Kdz. Eregli Sahinde Hayrettin Yavuz Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Serkan Çakir ile ögretmenler Adnan Akyüz ve Gürol Keserci proje hakkinda Kdz. Eregli Ilçe Kaymakami Ismail Çorumluoglu’na ziyarette bulunarak proje ile ilgili bilgi verdiler.

Çorumluoglu: “Bölgemizde Bilim Adina Önemli Çalismalar”

Kaymakam Çorumluoglu, iki yil önce de ilçede desteklenmeye deger görülen ilk TÜBITAK 4004 “Tas Gölünden Gökyüzüne Açilan Pencere” isimli projedeki basarilarina da vurgu yaparak, kuruldugu ilk günden beri basarili çalismalari ile bölgede fark olusturan Kdz. Eregli Sahinde Hayrettin Yavuz Bilim ve Sanat Merkezi idareci ve ögretmenlerini tebrik etti. Desteklenmeye deger görülen ilk ve tek TÜBITAK 4005 projesinin de toplum ile bilimin kucaklasmasinda önemli bir rol aldigini söyleyen Çorumluoglu, bu projenin mimarlari olan Dr. Bayram Gökbulut, Serkan Çakir, Adnan Akyüz ve Gürol Keserci’yi bu basarilari için de ayrica tebrik etti.

Proje yürütücüsü Bayram Gökbulut, proje ile ilgili yaptigi açiklamada sunlari söyledi:

“Proje kapsaminda Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Eregli Egitim Fakültesi ve Karadeniz Eregli Sahinde Hayrettin Yavuz Bilim ve Sanat Merkezi is birligi ile hazirlanan proje için iki kurum arasinda is birligi protokolü yapilmistir. Projede akademisyen ve ögretmenlerin dijital materyal hazirlama yeterliliklerinin gelistirilmesi amaçlanmaktadir. Bu amaçla akademisyen ve ögretmenlere dijital materyal hazirlamada artirilmis gerçeklik ve sanal gerçeklik uygulamalarinin egitimleri verilecektir.

Proje kapsaminda kamuya bagli üniversitelerde görev yapan 15 akademisyen ile kamuya bagli okullarda görev yapan 15 ögretmenin katilmasi planlanmis olup projeye katilacak akademisyen ve ögretmenler Bati Karadeniz Bölgesinde yer alan kamuya bagli üniversite ve okullardan seçilecektir.

1-9 Eylül 2021 tarihleri arasinda Karadeniz Eregli Sahinde Hayrettin Yavuz Bilim ve Sanat Merkezi’nde gerçeklestirilecek olan projede, bir akademisyen ve bir ögretmen eslestirilerek is birligi içerisinde çalisilacaktir.

Proje öncesi ve sonrasinda, ögretmenler ile akademisyenlerin dijital yeterliklerinin ortaya konulmasi amaciyla nitel ve nicel verilerden faydalanilacaktir. Elde edilen veriler bilimsel (bildiri, makale) bir yayina dönüstürülecek olup projenin Türkçe ve Ingilizce web sayfasi hazirlanarak proje sonuçlari ulusal ve uluslararasi boyutta yayginlastirilacaktir.

Projeye Kdz. Eregli Belediye Baskanligi ve Kdz. Ilçe Milli Egitim Müdürlügü de destek verecektir.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile