''tübitak Desteklerinden En Fazla Çubuk Faydalandı''

TÜBİTAK tarafından Türkiye genelinde yürütülen proje kapsamında okullarda açılan bilim fuarlarına verilen destekten Ankara genelinde en çok Çubuk ilçesindeki okulların yararlandığı bildirildi.

Çubuk Milli Eğitim Müdürü Mehmet Mensur Toprak, yaptığı açklamada, TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarları Destekleme Prosi kapsamında düzenlenen Bilim Fuarlarının, 5-12. sınıfta okumakta olan öğrencilerin araştırma yaparak, sonuçlarını sergileyebilecekleri, öğrenciler ve izleyiciler için eğlenerek öğrenebilecekleri bir ortam oluşturduğunu söyledi.


Söz konusu proje kapsamında Türkiye genelinden 1000 pilot okul belirlendiğini ve Ankara'da 11 ilçeden 57 okulun hibe desteğinden faydalandığını belirtti.


Ankara genelinde en çok proje yapan ve proje desteği alan ilçenin Çubuk olduğunu vurgulayan Toprak, ''Eğitimde İşbirliği Protokolü kapsamında bilim kültürünün geliştirilmesine yönelik olarak 'TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarları Destekleme Prosi' ülkemiz genelinde organize edilmektedir. Türkiye'de 1000 okul ile yürütülen faaliyetler için ilçemizden 15 okulumuz başvuru yapmış ve tamamı fuar çalışmalarına kabul edilmiştir. Bu kapsamda Altındağ'dan 2, Çankaya'dan 7, Çubuk'tan 15, Elmadağ'dan 9, Etimesgut'tan 2, Kalecik'ten 2, Keçiören'den 4, Mamak'tan 1, Polatlı'dan 1, Sincan'dan 11 ve Yenimahalle'den 3 okul katılmıştır. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Arge ve Proje Koordinasyon Merkezi tarafından fuar sonrası İstatistiki bilgiler doğrultusunda, ortaokul ve liselerde düzenlenen fuar sonunda 518 proje sergilenmiştir. Sergilerde 1033 öğrenci tanıtım yapmış,193 danışman öğretmen görev almış ve sergileri 19 bin 723 kişi ziyaret etmiştir. Bu istatistikler ilçemiz adına gurur vericidir'' dedi.

Çubuk'ta proje yapan ve proje desteği alan okullar şunlar:
''Yunus Emre Anadolu Lisesi, Çubuk Anadolu Lisesi, Hayri Aslan Kız Teknik Meslek Lisesi, Çubuk Anadolu Sağlık Meslek Lisesi, Çubuk Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Çubuk Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi, Çubuk Ticaret Meslek Lisesi, Meliha Hasan Ali Bostan Çubuk Anadolu Öğretmen Lisesi, Atatürk Ortaokulu, Yıldırım Beyazıt Ortaokulu, Dumlupınar Ortaokulu, Türk Telekom Ortaokulu, Barbaros Ortaokulu, Cumhuriyet Ortaokulu ve Yavuz Selim Ortaokulu.''
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile