TÜBITAK Gözlemevi'nde Gökyüzü Gözlem Etkinligi

TÜBITAK Gözlemevi'nde Gökyüzü Gözlem Etkinligi

Akdeniz Üniversitesi yerleskesinde bulunan TÜBITAK Ulusal Gözlemevi’nde Gökyüzü Gözlem Etkinligi düzenlendi.

Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan, TÜBITAK gözlemevinin Akdeniz Üniversitesi’nde yer almasinin ve üniversitenin bir parçasi olmasinin kendilerine gurur verdigini söyledi.

Özellikle uzayla ilgili çalismalarin kendisine büyük heyecan verdigini vurgulayan Prof. Dr. Özkan, “Insanoglu hep merak etmis bu merak o kadar büyümüs ki dünyaya sigmamis ve biz simdi uzayi çok merak ediyoruz. NASA’nin Mars’a indirdigi araç sirasinda inanilmaz derecede heyecanlanmistim. Ama keske orada bir ay yildiz olsaydi. Insallah birkaç sene sonra belki çok kisa bir zaman olmaz ama sizler onlarin arasinda olacaksiniz. O ay yildizi Mars’a, Ay’a sizler indireceksiniz. Çok umutluyuz sizlerden ve burada sizleri görmek bana da çok büyük heyecan veriyor.” diye konustu.



24 yildir Akdeniz’de gökyüzünü gözlüyoruz

TÜBITAK Baskani Prof. Dr. Hasan Mandal ise etkinligin pandemi sonrasi ilk kez fiziki ortamda gerçeklestirilen faaliyet oldugunu söyledi.

Gökbilimle ilgili çalismalarin yogunlastigi bir sürece girildiginin altini çizen Prof. Dr. Mandal, “Bu yilin basinda Sayin Cumhurbaskanimiz da Milli Uzay Programimizi açiklamisti. Bununla birlikte gökbilime olan hem önem hem de ilgi çok daha artacak. 160 deneyap ögrencimiz var ama sinirli bir katilimla bu etkinligimizi gerçeklestirmek istedik. Gözlemevimiz TÜBITAK’in 23 gözlem enstitüsünden birisi ama en fazla toplumla faaliyet gösteren açik ara birinci yerimiz. Akdeniz Üniversitesi yerleskesinde 24 yildir bulunuyoruz. Ev sahibimiz olan Akdeniz Üniversitesine ev sahipligi için tesekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandi.

Türksat 6A uydusunun maketi hediye edildi

TÜBITAK Baskani Prof. Dr. Hasan Mandal, Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan’a etkinlik hatirasi olarak 2022 yilinda gökyüzüne firlatilacak olan TÜRKSAT 6A uydusunun maketini ve plaket hediye takdim etti. Etkinlige kizlari Zeynep Lara ve Lidya Naz ile birlikte katilan Rektör Özlenen Özkan, ögrencilerle birlikte uydu gözlem odalari ve teleskoplarin bulundugu bölümleri gezerek çalismalarla ilgili bilgi aldi.

Etkinlige Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, TÜBITAK Baskani Prof. Dr. Hasan Mandal, Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Murat Turhan, Prof. Dr. Cengiz Toker, Genel Sekreter Ali Evren Imre, Gözlemevi Müdürü Prof. Dr. Sacit Özdemir, akademisyenler ve Deneyap Teknoloji Atölyeleri ögrencileri katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile