Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, konu ile ilgili yazılı açıklamasında, üniversitelerdeki bilimsel çalışmaların kampüs dışına çıkıp, sanayiyle buluşması için Teknoloji Transfer Ofisleri’ne 10 yıl boyunca hibe desteği vereceklerini kaydetti.
TÜBİTAK aracılığıyla, üniversitelerin bilim, teknoloji ve yenilik sistemindeki etkinliğinin artması ve katmadeğer oluşturacak bilgi üretiminde daha aktif rol almasına yönelik Teknoloji Transfer Ofisleri (TTO) Destekleme Programı başlattıklarını belirten Ergün, şöyle devam etti: "TÜBİTAK’ın desteğiyle üniversiteler bünyesindeki mevcut Teknoloji Transfer Ofisleri’nin güçlendirilmesini, halen Teknoloji Transfer Ofisleri bulunmayan üniversiteleri ise bu ofisleri kurmaya teşvik etmeyi amaçlıyoruz. Program ile üniversite sanayi işbirliği ile rekabetçi yeni ürünlerin ortaya çıkarılması, üniversite kaynaklı buluşların patentlenerek kullanıma sunulması, üniversitelerin ulusal ve uluslararası hibe fonlarından daha fazla yararlanmasına yönelik proje ofislerinin oluşumu ve girişimciliğin teşvik edilmesini hedefliyoruz." BAŞVURULAR 31 ARALIK 2012 TARİHİNE KADAR YAPILABİLECEK Programa, üniversiteler, üniversitelerin ortak olduğu şirketler, teknopark yönetici şirketleri ve de teknopark yönetici şirketinin ortak olduğu şirketlerin başvurabileceğini aktaran Ergün, "Program kapsamında Teknoloji Transfer Ofisleri, 10 yıl süre ile hibe destek alabilecek. Destek oranları ilk 5 yıl için yüzde 80, ikinci 5 yıl için ise yüzde 60 olacak. Teknoloji Transfer Ofisleri’nin ön ödeme de alabileceği destekler kapsamında üst sınır 2012 yılı için yıllık 1 milyon TL olarak belirlendi. Başvurular, açılacak olan çağrı dönemlerinde proje şeklinde alınacak. Çağrıya ilişkin başvurular 31 Aralık 2012 tarihine kadar yapılabilecek." dedi.
Tübitak'tan Teknoloji Transfer Ofislerine 1’er Milyon Tl Hibe
Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), üniversite-sanayi işbirliğinin önemli ayaklarından Teknoloji Transfer Ofislerine 1’er milyon TL hibe desteği sağlayacak.