TÜDKIYEB Baskani Çelik'ten 'Tarim Bag-Kur Zorunlu Olmaktan Çikarilsin' Talebi

Türkiye Damizlik Koyun Keçi Yetistiricileri Merkez Birligi (TÜDKIYEB) Genel Baskani Nihat Çelik, tarim Bag-Kur sigortasinin zorunlu olmaktan çikarilmasi gerektigini söyledi.

Çelik, Il Tarim ve Orman Müdürlügü bahçesinde gerçeklestirilen Nigde Ili Damizlik Koyun Keçi Yetistiricileri Birligi 4. Olagan Genel Kurulu'nda, çiftçilere verilen desteklerden alinan verginin Danistay karariyla kaldirildigini animsatti.

Çiftçilerin zorunlu tarim Bag-Kur sigortasindan da kurtarilmasini talep eden Çelik, "ÇKS kaydi olan çiftçi, otomatik olarak zorunlu tarim Bag-Kur sigortali. Bu durum çiftçimizi zor durumda birakiyor. Tarim Bag-Kur sigortasinin zorunlu, primlerinin de yüksek olmasi nedeniyle ödeme imkani olmayan çiftçilerimiz, çiftçilik yapmaktan vazgeçiyor. Bunun önüne geçebilmek için tarim Bag-Kur sigortasi zorunlu olmaktan çikarilmali ve istege bagli hale getirilmeli, primleri de çiftçilerin ödeme güçleri dogrultusunda olmali." dedi.

Sürü büyütme ve yenileme ile çoban istihdami desteklerinin yetistiricilerin hesaplarina yatirilmaya baslanildigini belirten Çelik, "Çiftçilerimizin zor durumda oldugunu gören Tarim ve Orman Bakanimiz Sayin Bekir Pakdemirli'nin bu desteklerin hemen ödenmesini saglamasi tüm yetistiricilerimizi memnun etmistir. Biz de bu projede büyük katkilari olan basta Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan olmak üzere Tarim ve Orman Bakanimiz Bekir Pakdemirli’ye 270 bin yetistiricimiz adina tesekkür ederiz." seklinde konustu.

Çelik, orman yanginlarindan ve sel felaketinden zarar gören çiftçilerin yaralarinin sarilmasi konusunda göreve hazir olduklarini da aktararak, sunlari kaydetti:

"Ülkemizin birçok ilinde çikan orman yanginlariyla sel felaketi yüregimizi daglamistir. Sel ve yanginlarda yetistiricilerimizin küçükbas hayvanlari telef olmustur. Onlarin hayvanlari zarar görürken biz burada seyirci kalamayiz. Tarim ve Orman Bakanimiz Sayin Bekir Pakdemirli'den gelecek talimat dogrultusunda her türlü göreve haziriz. Sayin Bakanimizin talimatlarini emir kabul ederek, bu yaraya merhem olmak amaciyla Bakanligimizca yapilacak olan çalismada Merkez Birligimiz ve Il Birliklerimizle görev almaya hazir oldugumuzu belirtmek istiyoruz."

Konusmalarin ardindan Nigde Ili Damizlik Koyun Keçi Yetistiricileri Birligi Baskanligi için mevcut baskan Suayip Demirkol ile Ali Demir'in yaristigi seçimlere geçildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile