TÜDKIYEB Genel Baskani Nihat Çelik Açiklamasi

TÜDKIYEB Genel Baskani Nihat Çelik Açiklamasi

Türkiye Koyun Keçi Yetistiricileri Merkez Birligi (TÜDKIYEB) Genel Baskani Nihat Çelik, deprem felaketinin yasandigi bölgede yer alan 10 ildeki yetistiricilere destekleme ödemelerinin Subat ayi içerisinde yapilacagini belirterek Cumhurbaskani Erdogan ve Tarim ve Orman Bakani Kirisci’ye tesekkür etti.

TÜDKIYEB Genel Baskani Çelik, yasanilan deprem felaketinden dolayi hizla yaralarin sarilacagi günlerden geçildigini belirterek “Felaketten dolayi bölgedeki insanlarla birlikte 85 milyon vatandasimiz tarifsiz acilar yasamaktadir. Herkes gerek bireysel olarak gerekse AFAD basta olmak üzere STK’lar ve gönüllü yardim kuruluslari vasitasiyla maddi ve manevi olarak büyük bir seferberlik halindedir. Devletimiz, tüm Bakanliklari ile deprem bölgesinde yaralarin biran önce sarilmasi için yogun çaba göstermektedir. Sayin Cumhurbaskanimiz ve Bakanlarimizin bölgedeki vatandaslarimiz için yapilacak maddi destek açiklamalari acilarimizi biraz olsun hafifletmektedir ”ifadesini kullandi.

Genel Baskan Çelik, deprem bölgesinde bulunan yetistiricilere destekleme ödemelerinin Subat ayi içerisinde yapilacagi bilgisini vererek ” Sektörümüz açisindan bizim en önemli ve yetistiricilerimize dogrudan giden destek anaç koyun keçi destekleme ödemeleridir. Bu destekler yillar itibariyle önceden belirlenerek Bakanligimizca ilan edilen ödeme takvimi istikametinde genellikle yilin Mayis ayi sonunda veya Haziran ayinin ilk haftasinda yapilmaktaydi. Dolayisiyla Bakanligimiza bir çagrida bulunarak felaket bölgesinde yasanilan durumun vahameti açisindan bu ödemelerin 10 ilimiz için birkaç gün içerisinde acilen yapilmasini talep etmistik. Ayrica ülkemiz genelinde tüm yetistiricilerimize kis mevsimi dolayisiyla bir defaya mahsus 50 lira hibe yem destegi verilmesi talebimizi de defalarca gündeme getirmistik. Sayin Bakanimiz, diger desteklerle birlikte anaç koyun keçi destekleri ve sürü büyütme ve yenileme destegi ödemelerinin Subat ayi içerisinde yapilacagini ve 10 ilimizdeki yetistiricilerimizin 9 milyon küçükbas hayvani için hayvan basina 50 lira yem destegi verilecegini açikladi.

Bu taleplerimiz Devletimiz, Bakanligimiz nezdinde karsiliksiz kalmadi. Bölgedeki yetistiricilerimizin acisini, yaralarini biraz olsun hafifletecek bu kararlardan büyük memnuniyet duyuyor, basta Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan olmak üzere Tarim ve Orman Bakanimiz Sayin Prof. Dr. Vahit Kirisci ve Bakanligimiz yetkililerine yetistiricilerimiz adina tesekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

Felaket bölgesinde bulunan yetistiricilere yapilacak destekleme miktarlarinin artirilmasi hususuna da dikkat çeken Çelik “ Gerek sektörümüzün gerekse bütünüyle tarimin artan bir sekilde desteklenmesi sürdürülebilir olmanin yegâne yoludur. Özellikle ve öncelikle de deprem bölgesinde zor durumda olan çiftçilerimiz ve yetistiricilerimizin çok daha fazla destege ihtiyaci vardir. Dolayisiyla 10 ilimizin yer aldigi felaket bölgesindeki yetistiricilerimize verilmekte olan desteklerin en az iki katina çikarilarak ödenmesini Devletimizden, Bakanligimizdan talep ediyoruz. Bu talebimizin de karsiliksiz kalmayacagini umuyor ve bu yönde de Bakanligimizin gerekli degerlendirmeleri yapacagina inaniyoruz “ dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile