TÜDKIYEB Genel Baskani Nihat Çelik'ten 'Orman Alanlarinin Otlaga Açilmasi' Talebi Açiklamasi

TÜDKIYEB Genel Baskani Nihat Çelik'ten 'Orman Alanlarinin Otlaga Açilmasi' Talebi Açiklamasi

'Koyun ve keçi ormanin dostudur, temizleyicisidir. Yabani otlarin hepsini yer, ormani temizler, yangin ve felaketten de korur'

Türkiye Damizlik Koyun Keçi Yetistiricileri Merkez Birligi (TÜDKIYEB) Genel Baskani Nihat Çelik, orman alanlarinin küçükbas otlakligina açilmasini istediklerini belirterek, "Koyun ve keçi ormanin dostudur, temizleyicisidir. Yabani otlarin hepsini yer, ormani temizler, yangin ve felaketten de korur." dedi.

Tarim Il Müdürlügü Salonunda düzenlenen Sakarya Damizlik Koyun Keçi Yetistiricileri Birligi Olagan Genel Kurul Toplantisi'na katilan Çelik, Sakarya'da yaklasik 90 bin küçükbas oldugunu, bu sayinin bir hedef konularak en azindan 3 katina çikarilmasi gerektigini söyledi.

Kayitli olan tüm hayvanlara yem destegi verilmesini istediklerini belirten Çelik, "Bunu sizler adina sayin Bakanimizdan talep ediyoruz. Kendilerinin takdirine saygi duyariz. Hükümetimizden Tarim ve Orman Bakanligi bütçesinin en güçlü bütçe olmasini istiyoruz. Giderek artan bir nüfusumuz var. Bu artan nüfusun beslenmesi ancak tarimsal üretimin gelismesi ve büyümesiyle mümkün." diye konustu.

Çelik, Türkiye cografyasinin üretime uygun olduguna isaret ederek, küçükbas yetistiricilerine söyle seslendi:

"Sizler tarimin her alaninda varsiniz. Orman alanlarimiz otlakliga açilsin istiyoruz. Koyun ve keçi ormanin dostudur, temizleyicisidir. Yabani otlarin hepsini yer, ormani temizler, yangin ve felaketten de korur. Insallah orman alanlari küçükbas hayvan otlatimina açilir. Böylece hem sizler güçleneceksiniz hem de yem açigiyla karsi karsiya kalmayacagiz. Destegi devletten, üretimi sizlerden istiyoruz. Çiftçinin, yetistiricinin kullandigi elektrigin KDV'si yüzde 1'e düsürülsün, fon ücretleri alinmasin istiyoruz. Tarim sigortasinin primleri çok yüksek. Zorunlu sigorta istege bagli hale getirilsin. Yetistiricinin, çiftçinin ödeyebilecegi makul rakamlarla primler belirlensin istiyoruz. Çobanlik kutsal bir meslektir. Bizim sizlerden istegimiz sürünüzü büyütün."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile