Tüfenkci'den KDV Indirimi Açiklamasi

Tüfenkci'den KDV Indirimi Açiklamasi

AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Vedat Demiröz ile birlikte Malatya’da esnaf ziyareti yapan AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, KDV’nin yüzde 1’e düsürülmesinin

müjde niteliginde bir gelisme oldugunu söyledi.



Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in temel gidadaki yüzde 8 olan KDV’nin yüzde 1’e indirildigini açiklamasini esnaflarla paylasan Tüfenkci, esnafin bu gelismeyi uzun süredir bekledigini belirtti.

AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, yaptigi açiklamada, esnafin uzun süredir temel gidada KDV indirimini bekledigini belirtti.

Tüfenkci, "KDV indirimini halkimiz çok olumlu karsiladi. Yüzde 7 oranindaki indirimin fiyatlara yansimasini bekliyoruz" dedi.

Tüfenkci, KDV indiriminin fiyatlara yansimasinin çok önemli oldugunu ifade ederek, "Pazartesi gününden itibaren uygulamaya giren KDV indiriminin fiyatlara yansitilip yansitilmadigi hep birlikte görecegiz. Temel gidada yüzde 7 oranindaki indirim esnafi da vatandasi da rahatlatacaktir. Gereksiz fiyat artirimlari olmazsa bu KDV indirimi, fiyat artislarinda enflasyonun düsüse yönelik ilk adimi da olabilir. KDV sistemini sadelestirme programi kapsaminda temel gida ürününde yüzde 8 olan KDV’yi yüzde 1’e indiriyoruz. Et, balik, çay, kahve, peynir, seker gibi temel ürünlerindeki KDV’yi yüzde 1’e indiren resmi karar Resmi Gazete’de yayimlandi. Milletimizi enflasyona ezdirmemek için elimizden ne gerekiyorsa yapiyoruz. Yapmaya devam edecegiz" diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile