Tugay Açiklamasi 'Yol Haritamiz Ortak Hedef, Ortak Planlama'

Tugay Açiklamasi 'Yol Haritamiz Ortak Hedef, Ortak Planlama'

Foça’da düzenlenen koordinasyon toplantisinda konusan Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Cemil Tugay, gelecek dönemin yol haritasini çizdi. Ilçe belediyeleri ile uyum içerisinde çalismanin önemine dikkat çeken Tugay, “5 yil boyunca siz bizden bir adim önde olacaksiniz biz de sizin hemen arkanizda olacagiz. Birbirimize güvenerek, ortak planlamalar yaparak Izmir’i çok daha iyi bir noktaya tasiyacagiz” dedi.

Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Cemil Tugay, ilçelerin sorunlarini yerinde belirlemek ve çözüm yollari gelistirmek için baslattigi koordinasyon toplantilarini sürdürüyor. Izmir’in turistik ilçelerinden Foça’da ilçe Belediye Baskani Saniye Bora Fiçi’nin ev sahipliginde düzenlenen koordinasyon toplantisina Baskan Cemil Tugay ile birlikte Izmir Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreteri Baris Karci, Izmir Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreter yardimcilarindan Çagatay Güç, Zeki Yildirim, ESHOT Genel Müdürü Turgay Bozoglu, IZSU Genel Müdürü Gürkan Erdogan, daire baskanlari ile Foça Belediyesi yetkilileri katildi.



Temel belediyecilik hizmetlerinin titizlikle sürdürülmesini istedi

Toplantinin açilisinda konusan Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Cemil Tugay, ilçe belediyeleri ile uyum içerisinde çalismanin önemine degindi. Temel belediyecilik hizmetlerinin titizlikle sürdürülmesini isteyen Baskan Tugay, “Bunun yani sira sosyal hizmetler konusu da çok önemli. Issiz, yoksul çok sayida yurttas var. Bunlarin mutlaka farkinda olmaliyiz. Dezavantajli topluluklardan olan yas almis kisiler, kronik hastalar, engelliler, 0-3 yas arasi çocuklar, ögrencilerin yasadigi zorluklar var. Sehrimizde hiçbir vatandasimizin aç kalmamasini saglamak için asevi hizmeti vermeliyiz. Barinma sorunu yasayanlar için düskünler evi gibi bazi hizmetlerimizi gelistirmeliyiz” diye konustu.



“Ilçe belediyeleri ile uyumlu çalismak önemli”

Ilçe belediyeleri ile saglikli iletisim kurmak ve yapilan çalismalari karsilikli takip edebilmek adina ortak veri tabanli bir sistem gelistirmenin gerekliligine dikkat çeken Tugay, “Birbirimizi sürekli görmek, duymak ve haberdar olmak için böyle bir sistemi kurup, olgunlastiralim. Ihtiyaç sahibi yurttaslari dogru belirlemek ve elimizdeki kaynaklari adaletli, düzgün sekilde dagitabilmek için böyle bir sisteme ihtiyaç var. Evde saglik ve destek hizmetleri çalismalarini gelistirerek sürdürecegiz” dedi.



5 yilin rotasini belirledi

Foça’nin turizm açisindan Izmir’in çok önemli marka ilçelerinden biri oldugunun altini çizen Tugay, sunlari söyledi: “Temel bazi çözülmemis basit sorunlar var. Buralarda biz anlamsiz sekilde kaybediyoruz. Büyük denizlerde büyük isler basariyoruz ama küçük irmaklarda boguluyoruz. Ilçe belediyelerimizi yalniz birakmayacagiz. Bu kadar özel bir turizm kentinde, sahil ile ilgili düzenleme yapmak için neyi bekledigimizi bilmiyorum. Yapmamiz lazim. Yeni göreve basladik. Yeni yapilanma süreçleri var.En kisa zamanda çalismalari yapalim. Basta altyapi, ulasim, üst ölçekli planlama ile sorumluluklarimiz var. Bunun disinda yapacaklarimiz varsa sizlerin yönlendirmesi ile ne gerekiyorsa yapacagiz. Önümüzdeki 5 yil boyunca kenti bu anlayisla yönetecegiz.”

“Bize güvenmenizi bekliyoruz”

Baskan Tugay, “5 yil boyunca siz bizden bir adim önde ama biz de sizin hemen arkanizda olacagiz. Bu 5 yillik dönemin çok iyi bir dönem olmasi sart. Izmir’i çok daha iyi bir noktaya tasimamiz lazim. Izmir bunu hak eden bir sehir. Bizim de bunu yapmamak için bir nedenimiz yok aslinda. Ortak hedefler koymamiz, ortak planlamalar yapmamiz lazim. Bunlari gerçeklestirmek için gerçekçi yol haritalari belirlememiz lazim. Biz size güveniyoruz. Sizin de bize güvenmenizi bekliyoruz.”

“Umudumuz tam”

Foça Belediye Baskani Saniye Bora Fiçi da Izmir Büyüksehir Belediyesi’nin gücünü yanlarinda hissettiklerini ifade ederek, “Seçimlerin üzerinden kisa bir süre geçti ancak her zaman karsimizda Büyüksehir’den bir muhatap bulduk. Belediyeler arasindaki bu uyumun bozulmayacagini biliyoruz. Büyüksehir 30 ilçede her alanda var. Ama yaptigi çalismalar yeteri kadar görünmüyor. Biz ilçemizi daha ileri tasimak için çalisiyoruz. Umudumuz tam. Ekip arkadaslarimiz büyük bir motivasyonla çalisiyor” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile