Tuğra'nın Ailesi, 'bir Canın Bedeli Bu Olamaz' Deyip AİHM'e Gidiyor

Tuğra'nın Ailesi, 'bir Canın Bedeli Bu Olamaz' Deyip AİHM'e Gidiyor

Balıkesir'in Marmara ilçesine bağlı Avşa Adası'nda bisikletiyle gezen 8 yaşındaki çocuklarını kaybeden Vanlıoğlu ailesi, ehliyetsiz kadın sürücüye verilen 4 yıl 2 aylık hapis cezasının çok az olduğu gerekçesiyle Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne gitmeye hazırlanıyor.

Marmara Asliye Ceza Mahkemesi'nde, taksirle 7 yaşındaki Tuğra Vanlıoğlu'nun ölümüne sebep olduğu iddiasıyla 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırılan P.B.'nin kararla birlikte tahliye edilmesi, her duruşma için otobüs ve feribot kaldıran Vanlıoğlu ailesini perişan etti. Bir canın karşılığı olarak sanığa verilen cezanın çok az olduğunu anlatan anne Berna ve baba Murat Vanlıoğlu, dosyayı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne taşıyacaklarını söyledi.

Cezayla acılarının daha da arttığını ifade eden Vanlıoğlu ailesi, 'Biz adalete güvenmiştik ama sanığa çok az ceza verdiler. Bir canın bedeli bu olmamalıydı. Sanığa en az oğlumun yaşı kadar ceza verilmeliydi. Kararla birlikte tahliye edilişinin şokunu yaşıyoruz. Bizi Tuğra'sız bırakan şüphelinin en ağır cezaya verilmesi için mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Her ne olursa olsun davamızı AİHM'ne götüreceğiz. Böyle bir acı cezasız kalmamalı ' dedi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile