TÜGVA'dan IBB Ile Yasanan Tahliye Tartismalarina Iliskin Yeni Açiklama Açiklamasi

'Yayinlanan sözde belgelerin hiçbirinin TÜGVA ile alakasi yoktur. Zaten belge diyerek olusturulmus seyler sonradan masa basinda kurgulanmis kumpas belgeleridir' 'Hiçbir sekilde bu kumpasin karsisinda susmayacagiz. Bize saldiran, hakkimizda yalan ve iftira içerikli paylasimlar yapanlardan hukuk önünde hesap soracagiz'

Türkiye Gençlik Vakfinca (TÜGVA), Adalar Ilçe Temsilciliginin tahliye edilmek istenmesine iliskin Istanbul Büyüksehir Belediyesinin (IBB) öne sürdügü iddialarin ve yayinlanan ''sözde'' belgelerin vakifla alakasi olmadigi belirtilerek, "Bize saldiran, hakkimizda yalan ve iftira içerikli paylasimlar yapanlardan hukuk önünde hesap soracagiz" açiklamasi yapildi.

TÜGVA'nin açiklamasinda, vakif olarak 4 Ekim'den bugüne büyük hukuksuzluklar ve iftiralarla karsi karsiya kalindigi ifade edilerek, söyle denildi:

"Önce CHP Adalar Ilçe Baskani ve IBB’ye bagli zabitalar, CHP üyeleriyle beraber TÜGVA Adalar Gençlik Merkezimizi basti, arkadaslarimizi darbettiler, esyalarimizi gasbettiler. Yetmedi, CHP Il Baskani Canan Kaftancioglu 39 ilçe teskilatina çagrida bulunup adeta gençlere karsi bir linç girisimi edasiyla insanlari Adalar Ilçe Gençlik Merkezimizin önünde toplanmaya çagirdi. Bizim vakur ama taviz vermeyen durusumuz sayesinde Kaftancioglu'nun hem bu provokasyon çabasi hem de TÜGVA hakkinda attigi tüm yalan ve iftiralar bosa çikti."

IBB yetkililerinin elinde bir tahliye karari olmadigi hatta tahliye için açilmis bir dava bulunmadigi vurgulanan açiklamada, Kaymakamligin tahliye girisiminden bir ay önce IBB'ye, tahliye isteginin hukuksuz oldugu yönünde uyari yazisi yolladiginin ortaya çiktigi anlatildi.

Açiklamada, su ifadelere yer verildi:

''Sonra dediler ki o binayi Adalar halkinin kullanimina tahsis edecegiz ama ögrendik ki binayi CHP’li IBB Baskani'nin makam odasi yapacaklarmis. Hatta binamizi isgal eden IBB ve CHP’li yetkililer 'Baskan' diyerek tabelalarini da asmislar. Dileyenler, TÜGVA hesaplarimizdan görüntüleri izleyebilirler. 'Üçüncü taraflara kiraladiniz' diye iftira attilar. 'Belge, kira kontrati, makbuz getirin' dedik. Yine getiremediler. Sonra 'kira bedeliniz düsük' diyerek saldirdilar. Aslinda bu attiklari tüm iftiralarin bosa çiktiginin göstergesiydi.''

Açiklamada, TÜGVA'nin, isimleri farkli ama tek merkezden yönetilen bir saldiriyla karsi karsiya oldugu, vakif hakkinda yalan haberler yaptirildigi, iftira ve linç kampanyasi baslatildigi aktarilarak, ''Yurt disinda durup, masa basinda olusturulmus sahte belgeleri, hazirlanmasi birkaç saat sürecek kumpas ve asilsiz excel dosyalarini paylasmak yerine varsa ellerinde belge buyursun getirsin ülkenin savcilarina teslim etsinler" denildi.

TÜGVA'nin örgütlü bir yapiyla karsi karsiya olduguna dikkati çekilen açiklamada, su degerlendirmelere yer verildi:

"Diger birçok olayda karsimiza çikan sözde gazeteciler, etki ajanlari da bu iftira kampanyasina ortak oldular. Karsimizda montaj ve asilsiz belgeler olusturan, bunlari dolasima sokmak için örgütlü bir yapisi olan, siyasi destekleri olan bir örgütle karsi karsiyayiz. Yayinlanan sözde belgelerin hiçbirinin TÜGVA ile alakasi yoktur. Zaten belge diyerek olusturulmus seyler, sonradan masa basinda kurgulanmis kumpas belgeleridir. Bu yeni kumpas operasyonunda hedef sadece TÜGVA degildir, milli ve manevi degerlere hizmet eden vakif ve derneklerimiz hedeftedir.''

Bu operasyonun tek amacinin, gençlerin yuvasi olan ve her geçen gün büyüyen TÜGVA ve diger vakiflarin önünü kesmek oldugu kaydedilen açiklamada, ''Ama basaramayacaklar ve gençlere karsi yenilecekler. Hiçbir sekilde bu kumpasin karsisinda susmayacagiz. Bize saldiran, hakkimizda yalan ve iftira içerikli paylasimlar yapanlardan hukuk önünde hesap soracagiz. En büyük hesabi da milletimiz ve tarih soracak'' denildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile