TÜGVA'dan İki Yeni Proje

TÜGVA, eğitim alanındaki çalışmalarına Fikir Akademisi ve Senaryo Atölyesi projeleriyle devam ediyor.

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA), eğitim alanındaki çalışmalarına eklediği 'Fikir Akademisi' ve 'Senaryo Atölyesi' projeleriyle devam ediyor.

TÜGVA'dan yapılan açıklamaya göre, geleceğin fikir adamlarını yetiştirmek amacıyla Fikir Akademisi Projesi hayata geçirildi. Fikir Akademisi isimli program kapsamında fikir dünyasına katkı sağlayan öncü isimlerin çalışmaları incelenecek. Program kapsamında, katılımcı gençlerin araştırma yapabilme, fikir geliştirebilme, yazma ve konuşma yeteneklerini geliştirmeleri açısından atölye çalışmalarına yer verilecek. Ayrıca, bir yazarda olması gereken bilgi ve kültürel birikimi kazandırmaya yönelik seminer ve konferanslar düzenlenecek.

Proje ile ülkemizin ve dünyanın içinde bulunduğu meseleleri araştıran, üzerinde düşünen ve çözüm üreten, ürettiği çözümleri yazıp anlatabilen fikir adamı yetiştirilmesi amaçlanıyor. Üniversite öğrencisi olup İstanbul'da ikamet eden erkek öğrencilere yönelik projede, okuma alışkanlığı edinmiş ve metin yazımı konusunda yetenekli olan gençlere destek sağlanacak.

Program kapsamında eğitim fırsatları sağlanmasının yanı sıra uzmanlaşmak isteyen katılımcılara imkanlar dahilinde burs ve danışmanlık hizmeti sunmaya devam edilecek.

Fikir Akademisi, sahip olduğu samimi atmosferde, danışman hocaları ile katılımcılarını, usta-çırak ilişkisi içerisinde, birer fikir adamı olarak yetiştirmeyi hedefliyor. Tarihçi-yazar Süleyman Karakaş'ın program koordinatörlüğünü üstlendiği Fikir Akademisi'nde Yusuf Kaplan, İhsan Aktaş, Cengiz Demir, Hüsrev Erdaş, Dursun Ali Taşçı ve Abdulvahap Ekinci eğitmen olarak yer alacak.

Program hakkında değerlendirmelerde bulunan Karakaş, savaşların fikir ve algı yolu ile yapıldığını vurgulayarak, 'Gençlerimiz söylem ile beraber fikir zengini bireyler haline gelmeli. Kültür sanat alanında uluslararası arenada boy gösterecek eserlerin azlığı ve milli fikir adamlarının yetişmemesinden şikayetçi olanlara sesleniyoruz. Biz şikayet etmeyi bırakıp gençlerin elinden tutmalıyız. Yarınlara seslenecek fikir bugünün gençlerinin bırakacağı miras olacak. Bu açıdan, kadim medeniyetimizi sahiplenmiş, vatanını seven, çağın gereklerine ayak uyduran gençlere, fikir örneklerini sunmalıyız. Fikir Akademisi projemiz ile geleceğe mihenk taşı olacak eserleri armağan edecek gençleri düşlüyoruz.' ifadelerini kullandı.

- Katılımcılara burs imkanı

İslam Dünya Görüşü ve Akaid, İslam Tarihi, Dava Şuuru ve Tebliğ Usulü,Temel İslami İlimlere Giriş, Tasavvuf, Mantık, Münazara ve Belagat, Tarih Felsefesi, Felsefe ve Siyasi Düşünce Tarihi, Sosyal Bilimlere Giriş ve Sosyal Teori, İslami ve Modern Kavramlar, Bilginin İslamileştirilmesi ve Epistemoloji seminerlerinin de yer alacağı akademi boyunca katılımcılara aylık 200 lira burs imkanı sunulacak.

Ayrıca, öğrencilerin okuyacağı kitap ve diğer materyaller ücretsiz olarak temin edilecek. TÜGVA, öğrencilerin ilgilendiği alanda ücretsiz uzmanlık seminerleri ve danışmanlık hizmetini de program boyunca sağlayacak. Kendine güvenen gençlerin yazım dünyasını da takip edebilmelerini sağlayacak bir dizi çalışmaya yer verilecek. Prestijli yayın kuruluşlarının ziyareti ve bu mecralarda yazı yazma, programa katılma gibi aktiviteler hayata geçirilecek.

'Fikir Akademisi' 25 Eylül Pazartesi TÜGVA'nın İstanbul Cevizlibağ'daki genel merkez binasında başlayacak.

- Senarist adaylarına fırsat

Öte yandan TÜGVA'nın ücretsiz düzenlediği 'Senaryo Atölyesi' isimli eğitim projesine başvurular başladı. Öğrencilerini teorik bilgilerle desteklerken, bir yandan da atölye çalışmalarıyla pratik kazandırmak amacıyla başlatılan proje, senaryo ya da hikaye yazmaya yetenekli öğrencilere büyük bir fırsat sunuyor.

20-40 yaş aralığındaki erkek öğrencilerin başvurabileceği atölye çalışmaları toplamda 25 haftalık bir süreyi kapsıyor. Bu süre zarfında öğrenciler, ders dışında verilen 16 kitabı sırasıyla bitirmiş olacak ve bu kitapların yanı sıra ders araç gereçleri vakıf tarafından karşılanacak. Öğrencilerin programa başvurabilmek için kendi yazdıkları, en az bir sayfalık hikaye, öykü, senaryo ya da sinopsis örneğini 22 Eylül Cuma gününe kadar TÜGVA Genel Merkezi'ne teslim etmesi gerekiyor.

Yapılan değerlendirmenin ardından seçilen öğrenciler, yazılı bir sınava daha tabi tutulacak. Değerlendirme ve sınavın ardından 20 öğrenci seçilecek ve program 2 Ekim 2017'de başlayıp 18 Mayıs 2018'de sona erecek. Dersler pazartesi, çarşamba ve cuma olmak üzere haftada üç gün, 19.00-20.30 saatlerinde gerçekleştirilecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile