TÜIK'in Çocuk Portali Malatya'da Ögrencilerine Tanitildi

TÜIK'in Çocuk Portali Malatya'da Ögrencilerine Tanitildi

Türkiye Istatistik Kurumu (TÜIK) tarafindan çocuklarda veri okuryazarligini artirmak amaciyla hayata geçirilen ‘TÜIK Çocuk’ portali projesi Malatya’da ilkokul ögrencilerine tanitildi.

Türkiye Istatistik Kurumu’nun 98’nci kurulus yildönümü dolayisiyla TÜIK Malatya Bölge Müdürlügü tarafindan Firat Ortaokulunda ögrencilere egitim verildi.

Egitimde Malatya’nin nüfusu, ilçelerinin sayisi ve Türkiye’nin kaç ili oldugu gibi bazi bilgileri içeren bir mini yarisma yapilirken sorulari dogru yanitlayan ögrencilere ise hediye takdim edildi.

TÜIK Malatya Bölge Müdürlügü Istatistik Grup Müdürü Ramazan Oruç, gazetecilere yaptigi açiklamada Birlesmis Milletler Çocuklara Yardim Fonu (UNICEF) Türkiye Ofisi ile birlikte yürütülen çalisma dogrultusunda çocuklarin gelisimine katkida bulunduklarini söyledi.



Platformda çocuklarin anlayabilecegi sadelikte ve düzeyde istatistikler olusturuldugunu kaydeden Oruç, “Çocuklarimizin kendilerinin girip oyun oynayabilecegi, vakit geçirebilecegi, belirli istatistiklere ulasabilecegi bir platform olusturduk. Burada tüm çocuklarimizi bu platforma girip ziyaret etmeye davet ediyoruz. Bu platformu tüm çocuklarimiza bu yil 23 Nisan hediyesi olarak takdim ettik" dedi.

Etkinlige katilan ögrenciler ise platformun çok eglenceli oldugunu ve burada istatistiki çalismalari ögrendiklerini söylediler.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile