Tuik'ten Afiş Yarışması

Tuik'ten Afiş Yarışması

Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) '2011 Nüfus ve Konut Sayımı Afiş Yarışması' düzenliyor.

Türkiye'de, 14. nüfus sayımı olan 2000 Genel Nüfus Sayımı'na kadar düzenli aralıklar ile geleneksel nüfus sayımları uygulandı. 2007 yılında kurulan Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS) ile elde edilen veriler ile de idari kayıtlara dayalı nüfus istatistikleri oluşturuldu. ADNKS'ye dayalı olarak nüfus bilgileri, yaş ve cinsiyet ayrımında yerleşim yeri bazında her yıl Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) tarafından ilan ediliyor.
2007-2011 Resmi İstatistik Programı çerçevesinde tüm dünya ülkelerinde olduğu gibi, uluslar arası öneriler doğrultusunda ve Avrupa Birliği'ne uyum kapsamında TUİK tarafından 2011 yılında geniş kapsamlı bir Nüfus ve Konut Araştırması uygulanacak.
TUİK, 2011'de yapılacak nüfus sayımı ile ilgili de afiş yarışması düzenliyor. '2011 Nüfus ve Konut Sayımı Afiş Yarışması' adı altında düzenlenen yarışmayla, nüfus sayımı konusunda kamuoyunun bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesini amaçlıyor.
SON KATILIM 1 MART
Konu hakkında açıklama yapan TUİK Kayseri Bölge Müdürü Nejdet Çalış, yarışmaya seçici kurul üyelerinin kendileri ve birinci derece akrabaları hariç olmak üzere Türkiye Cumhuriyeti uyruklu herkesin katılabileceğini söyledi. Çalış, "Yarışmaya gönderilecek eserlerin, daha önce herhangi bir yarışmada ödül almamış, sergilenmemiş ya da herhangi bir çalışma kapsamında kullanılmamış olması gerekmektedir. Katılımcılar, tasarlayacakları afişi '2011 Nüfus ve Konut Sayımı' temasına göre şekillendirmek zorundadır. Yarışmaya gönderilecek eserlerde, Türkiye İstatistik Kurumu'nun etik ilkelerine ve yasalara aykırı öğelerin yer almamasına dikkat edilmelidir. Katılımcılar yarışmaya en fazla üç eserle katılabilir, ancak aynı kişi birden fazla ödül alamaz. Birden fazla kişinin ortak eserle katılımı da kabul edilir. Katılım formu bulunmayan afişler değerlendirmeye alınmayacak ve yarışma dışı bırakılacaktır. Bu çerçevede yarışma sonuçlandıktan sonra üçüncü şahıslar tarafından iddia edilecek her türlü telif hakkı taleplerinden kurul sorumlu değildir, doğacak yasal sorumlulukların tümü katılımcıya ait olacaktır" şeklinde konuştu.
Çalış, "1 Mart 2011 tarihinde saat 17.00'da verilen adreste olacak şekilde gönderilmeli ya da elden teslim edilmelidir. 4 Nisan 2011 tarihinde yarışma sonuçları TÜİK web sayfasında ilan edilecektir. Ödül kazanan yarışmacılara resmi yazı ve telefon ile bildirim yapılacaktır. Ödüllerin dağıtımı ve sergilenmesi 25 Nisan 2011 tarihinde kutlanacak olan Türkiye İstatistik Kurumu'nun kuruluş yıldönümü ve Türkiye İstatistik Günü organizasyonu kapsamında gerçekleştirilecektir" dedi.
Yarışmada birinciye diz üstü bilgisayar, ikinciye cep telefonu, üçüncüye ise fotoğraf makinesi hediye edilecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile