TÜIOSB Baskani Gül Akyürek Balta ve yönetim kurulu üyeleri, Tarsus Kaymakami Kadir Sertel Otcu, Tarsus Ticaret Borsasi Baskani Murat Kaya ve Tarsus Ziraat Odasi Baskani Veyis Avci’yi ziyaret etti. Baskan Akyürek Balta, beraberinde TÜIOSB Yönetim Kurulu Baskan Vekili Armagan Öner, İçel Ticaret ve Sanayi Odasi (MTSO) Meclis Baskani ve TÜISOB Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Izol, Berdan Civata CEO’su Zeynep Semsi Aysalar ve TÜIOSB Bölge Müdürü Ebru Karalar Akdeniz ile birlikte gerçeklestirdigi ziyaretlerde, ihtisas OSB’de yürütülen altyapi insaat çalismalari, fabrika insaat projeleri ve hedeflerle ilgili bilgiler verdi.
TÜIOSB’nin saglayacagi 10 bin istihdam issizlige çare olacak
Kaymakam Kadir Sertel Otcu’ya gerçeklestirilen ziyarette 300 hektarlik alanda konumlanacak ve 100 firmanin faaliyet gösterecegi TÜIOSB’nin saglayacagi istihdam öne çikti. Kaymakam Otcu’ya projenin gerçeklesmesi yönündeki güçlü desteklerinden dolayi tesekkür eden Gül Akyürek Balta, 300 milyon dolarlik yatirimla ülke ekonomisine kazandiracaklarini TÜIOSB’de 10 bin kisinin dogrudan istihdam edilecegini söyledi.
Tedarik zinciri dikkate alindiginda bu rakamin çok daha fazla artacagini dile getiren Akyürek Balta, kadin girisimciligi ve kadin istihdamini artirmaya yönelik örnek projeleri de olgunlastirdiklarini ifade etti.
Ziyaretten duydugu memnuniyeti dile getiren Kaymakam Otcu ise TÜIOSB’nin saglayacagi istihdamin bölgedeki issizlik sorununun azaltilmasina çok önemli katkilar saglayacagini vurgulayarak tebrik etti.
Güçlü bir sinerji olusturmaya yönelik ortak adimlar atilacak
TÜIOSB heyetinin ikinci duragi Tarsus Ticaret Borsasi oldu. TÜIOSB Baskani Gül Akyürek Balta ve yönetim kurulu üyeleri, Tarsus Ticaret Borsasi Baskani Murat Kaya ile tarimsal ürünlerin lisansli depolarda degerlendirilmesi konusunda görüs alisverisinde bulundu. Kaya, kurumun hububat ürünlerinin korunmasina yönelik 15 bin ton kapasiteli lisansli depolari ile yas meyve sebze çesitlerinin muhafaza edildigi 2 bin 500 ton kapasiteli soguk hava depolarinin bölgedeki tarimsal üretime yüksek katma deger kazandirdigini anlatti. TÜIOSB’ye tam destek verdiklerini, fabrika kuracak yatirimcilarla birlikte is birligi yapmaktan da büyük memnuniyet duyacaklarini kaydeden Kaya, tarimsal sanayiyi gelistirmeye yönelik TÜIOSB yönetimi ile güçlü bir sinerji olusturmaya yönelik ortak adimlar atmaya hazir olduklarini belirtti.
Baskan Akyürek Balta ise TÜIOSB’nin yenilenebilir enerji kaynaklarini ön planda tuttugunu, buna dönük önemli projeler hazirladiklarini anlatip bölgedeki ekilebilir tarim alanlarinin genisletilmesi için çiftçilerin de yesil enerji kaynaklarindan yararlandirilmasi için çaba göstereceklerini söyledi.
Murat Kaya ve Gül Akyürek Balta, Tarsus Ticaret Borsasi Meclisi’nde TÜIOSB’nin projelerine ve hedeflerine iliskin bir tanitim toplantisi yapilmasi konusunda karar aldi.
Çiftçilere rol model olacak dijital tarim köyü birlikte kurulacak
Baskan Gül Akyürek Balta ve TÜIOSB yöneticileri, daha sonra Tarsus Ziraat Odasi Baskani Veyis Avci’yi ziyaret etti. Burada dijital tarim uygulamalarinin hayata geçirilmesi konusunda yapilabilecek is birlikleri degerlendirildi. Bölgedeki çiftçilerin dijital tarim konusunda farkindaligi artiracak egitim çalismalarinin birlikte yürütülmesi ve ürün çesitliliginin artirilmasi yönünde projeler gelistirilmesi yönünde ortak adimlar atilmasi kararlastirildi. Baskan Akyürek Balta, bölgedeki çiftçilere rol model olmasi için Dijital Tarim Köyü kurulmasi konusunda Tarsus Ziraat Odasi ile isbirligi yapmaktan büyük mutluluk duyacaklarini belirtti.
Bölgede özel agaçlandirma alanlari olusturulmasi, kozmetik ve ilaç sanayinde degerlendirilen endemik bitkilerin üretimi için de çalisma yürüttüklerini anlatan Baskan Akyürek Balta, bu sayede organik ham maddeye erisimi kolaylastiracaklarini vurguladi. Akyürek Balta, TÜIOSB’nin atik su aritma tesislerinden çikacak suyun sulama suyu olarak kullanilmasi ve yagmur suyu toplama merkezleri olusturulmasi konusunda da planlamalari oldugunu ifade etti.
TÜIOSB Ortak Akilla Sinerji Olusturuyor
Türkiye’nin ilk ihracat odakli, dijital ve yesil organize sanayi bölgesi olan İçel-Tarsus Tarimsal Ürün Isleme Ihtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin (TÜIOSB) güçlü temeller üzerinde yükselmesi için ugras veren Yönetim Kurulu Baskani Gül Akyürek Balta, kent dinamikleriyle ortak akil ve istisare mekanizmalarinin gelistirilmesi yönünde de tempo artirdi.



















