Tükdes'den Alo 184 Sabim Hattına Destek

Tükdes'den Alo 184 Sabim Hattına Destek

Tüketiciyi Destekleme Derneği (TÜKDES) Genel Saymanı Yusuf Önder, 184 SABİM hattının kaldırılmak istenmesine tepki gösterdi.

Önder yaptığı açıklamada hak arama yollarının azaltılması durumunda tüm tüketicilerin zarar göreceğini belirterek, "Alo 184 Sabim hattının kaldırılmak istenmesi insanın bindiği dalı kesmesi anlamına gelir. Son günlerde yaşanan acı olaylar ile ilgili kurulan ve tüketicinin hak arama yollarından biri olan Alo 184 Sabim hattının kaldırılmasını talep etmemek gerekir. Kamu adına hizmet üretenler ve kamu gücünü kullananlar, tüketicinin hak aramasından rahatsız olmamalıdır" diye konuştu.

Hak arama sorunlarının sebepleri ve çözümlerine de dikkat çeken Yusuf Önder, "Hak arama yollarını kullanamayan ve bu yollara ulaşmakta güçlük çeken mağdurların haklarını alma istekleri engellenmektedir. Bu kontrol edilemeyen ve durumunu vahim olarak değerlendirdiğimiz olaylar. Hak arama yollarının kısıtlanmasından kaynaklanmalıdır. Bu sorunların çözümü ise şeffaflık, katılım, yerindelik ve hak arama yollarının yaygınlaştırılması ile olur" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile