Tüketici hakkını sanal ortamda 24 saat arıyabiliyor

Tüketicileri korumak ve tüketici bilincini arttırmaya yönelik olarak tüketiciler ile hakem heyetleri arasında dolaysız iletişimi sağlayan Tüketici Bil

Tüketicileri korumak ve tüketici bilincini arttırmaya yönelik olarak tüketiciler ile hakem heyetleri arasında dolaysız iletişimi sağlayan Tüketici Bilgi Sistemi 'tüketici.gov.tr' web sitesi tüketicilere kesintisiz 24 saat hizmet veriyor. Tüketiciler şikayetlerini elektronik ortamda evlerinden, iş yerlerinden, hakem heyetlerine yapabiliyor.

Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Kamil Akçadırcı, 4077 Sayılı Tüketicinin Korunması'na ilişkin kanun kapsamına giren tüketici şikayetleri için hakkını aramak isteyen vatandaşların artık günlerce beklemesine gerek kalmadığını söyledi. Akçadırcı, "Tüketici Bilgi Sistemi ile vatandaşlar haklarını sanal ortamda çok daha kısa sürede arayabilmekte, şikayet başvurularını ve başvurularının durumunu her an takip edebilmektedirler. Tüketicilerin 938,75 liranın altındaki mal ve hizmet alışverişleriyle ilgili şikayetlerini, mal veya hizmeti satın aldıkları veya ikametgahlarının bulunduğu yerdeki ilçe hakem heyetlerine iletmeleri gerekmektedir." dedi.

Tüketicilerin, 'www.tüketici.gov.tr' ana sayfasında yer alan tüketici şikayetleri bölümünden veya doğrudan e-devlet kapısından 'www.türkiye.gov.tr' seçerek Tüketici Bilgi Sistemi (TÜBİS)'ne bağlanabiliyor. Akçadırcı, Tüketici Bilgi sistemine girişlerde e-devlet kapısı şifresi, elektronik imza ve mobil imza kullanıldığını hatırlattı. 'Vatandaşlarımız postane merkezlerine giderek 1 lira gibi cüzi bir ücret karşılığında e-devlet kapısı şifresini alabilirler' diyen kamil Akçadırcı şu bilgileri verdi: "Tüketici Bilgi Sistemi sayesinde tüketiciler satın aldıkları ürünlere ilişkin garanti belgesi ve kullanma kılavuzları ile satış sonrası hizmet veren yetkili servis istasyonu bilgilerine elektronik ortamda ulaşabilmektedirler. Reklamlarla ilgili olarak da şikayetlerini elektronik ortamda yapabilirler. Tüketici Bilgi Sisteminde, güncel bilgiler, tüketici mevzuatı, örnek yargı kararları, dilekçe örnekleri,pratik bilgiler,tüketiciler için hazırlanmış spot filimler ve küçük tüketicileri animasyon ve oyunlarla eğlendirirken bilgilendirmeyi amaçlayan 'Çocuklar İçin' bölümleri de yer almaktadır."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile