Tüketiciler Haftası

Tüketiciler Haftası

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (OTSO) Servet Şahin, tüketicilerin geçmiş yıllarda aldığı bozuk malları sineye çekerken günümüzde yasalarla korunduğuna dikkat çekerek, 'Günümüzde vatandaşlarımız bilinçli tüketici olma yolunda hızla ilerliyor' dedi

  Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ( OTSO ) Servet Şahin , tüketicilerin geçmiş yıllarda aldığı bozuk malları sineye çekerken günümüzde yasalarla korunduğuna dikkat çekerek , " Günümüzde vatandaşlarımız bilinçli tüketici olma yolunda hızla ilerliyor " dedi .
Tüketiciler haftası nedeniyle Türk Standartlar Enstitüsü ( TSE ) Ordu Temsilcisi Ufuk Ersoy , OTSO Başkanı Servet Şahin ' e nezaket ziyaretinde bulundu . TSE Ordu Temsilcisi Ufuk Ersoy , Oda olarak verdikleri desteklerinden dolayı Şahin ' e bir plaket takdim etti . Burada bir konuşma yapan OTSO Başkanı Servet Şahin , bilinçli tüketici olmanın önemine değindi . Bilinçli tüketicinin pazarı araştırdığını , mukayese yaptığını , kaliteyi , güvenceyi ön plana alarak en uygun şartlarda satın almayı bildiğini kaydeden Şahin , " Biliyorsunuz , geçmiş yıllarda tüketici satın aldığı mal bozuk çıkarsa kader deyip sineye çekerdi . Yani , tepki göstermeden kabul ederdi . Ve bu nedenle de kötü ve kalitesiz ürünler piyasada rahatça dolaşabilirdi . Oysa , bugün ekonomi liberalleştikçe tüketici haklarını koruyan ve tüketiciye hak arama yolu ile piyasaları dengeleme görevi veren yeni mevzuatlar sağlanmış olup , bu mevzuatların başında da Tüketici Koruma Kanunu , Haksız Rekabeti Önleme Yasası , Anti Damping ve Anti Tröst Yasaları gelmektedir . Geleceğimiz olan yeni nesil , bu yasaların sağladığı hakları tam ve bilinçli olarak kullanıp , kötü , kalitesiz , can ve mal güvenliği açısından tehlikeli ama ucuz imajı ile satılan mallardan uzak durmalıdır . Uzun vadeli taksitlendirilmiş ve küçük taksit dilimleri halinde ancak , emsal mal bedelini hayli aşan fiyatlara sahip emtialar alma yerine , kaliteli malı en uygun fiyatla temin edecek bilince sahip olmalıdır " diye konuştu .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile