Tüketicilere Dolandırıcılık Uyarısı

Gümüşhane Ticaret Müdürlüğü, vatandaşların, kendilerini cep telefonundan arayıp çeşitli bahanelerle dolandırmak isteyenlere karşı dikkatli olmasını istedi.

İl Ticaret Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, cep telefonundan tüketicileri arayan dolandırıcıların "Tüketici Kanunu'nda değişiklik oldu, yeni Tüketici Kanunu'na göre bankalardan kullandığınız kredilerin dosya masrafları, kredi kartlarınızın yıllık aidatları, elektrik faturalarından kesilen kaçak elektrik vergisi ve bunun gibi birçok ücret tarafınıza iade edilecek" gibi bilgiler verilerek tüketicilerden kredi kartı bilgilerinin istendiği belirtildi.
Böylece vatandaşların dolandırıldığı anlatılan açıklamada, tüketicilerin mağduriyet yaşamaması için il ve ilçelerdeki Tüketici Hakem Heyetlerini aramaları gerektiği belirtildi.
Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
"Tüketicilerimizin bu şekilde mağduriyet yaşamaması için kendilerine arama, mesaj, e-posta gibi değişik iletişim yollarını kullanarak ulaşan dolandırıcılara itibar etmemeleri gerekmektedir. Belirtilen konulara ilişkin sağlıklı bilgiler, il merkezinde Gümüşhane Valiliği Ticaret İl Müdürlüğü bünyesinde kurulu bulunan İl Tüketici Hakem Heyeti'nden, ilçelerde ise kaymakamlıklar bünyesindeki İlçe Tüketici Hakem Heyetlerinden bizzat veya iletişim numaraları ve adreslerinden edinilebilir"
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile