Tüketicilere Hurma Uyarisi; 'Yikayip Bir Kenara Koymayin, Yiyeceginiz Sayida Yikayin'

Tüketicilere Hurma Uyarisi; 'Yikayip Bir Kenara Koymayin, Yiyeceginiz Sayida Yikayin'

‘Hurma yikanmali mi yikanmamali ?’ sorusu cevaplandi. Hurma saticisi, “Müsterilerimize de söyleriz; yiyeceginiz kadarini yikayip yiyin. En sagliklisi öyle olur” diyerek uyarida bulundu.

Ramazan ayinda en çok tüketilen yiyeceklerden hurma tezgahlarda yerini aldi. Misir Çarsisi’nda alisveris hareketliligi devam ediyor. Ramazan ayinin ilk orucu bugün açilacak. Ilk iftar öncesi hurma saticisi, hurmalarin toplu sekilde yikanip, kurutulmasinin lezzet kaybina yol açacagini belirterek tüketicileri uyardi. Hurmalarin tümünün degil, sadece yenecek kadar sayida yikanmasi gerektiginin altini çizdi.

Misir Çarsisi esnafi Hüseyin Yavuzer, hurma fiyatlari ve saklama kosullariyla ilgili bilgi verdi. Genelde Ramazan ayinda medine hurmalarinin daha çok tercih edildigini belirten Yavuzer, “Medine hurmalari daha faydalidir, saglik açisindan iyidir. Medine hurmasi disinda Filistin’den, Misir’dan bizim tercihimiz genelde medine hurmalari oluyor. Daha çok onlar tercih ediliyor. Hurmalarin boyutlarina bakarsak; genelde Filistin’den gelen hurmalar iri ve büyük oluyor ama lezzet açisindan medine hurmalarini tercih ediyoruz. Çünkü lif orani yüksek hem de Ramazanda insanin sekeri düzenleyip açligi gideriyor” dedi.

“Hurma fiyatlari 150 liradan basliyor”

Hurma fiyatlarinin 150 ila 500 lira arasinda degistigini belirten Yavuzer, “Hurmalarin fiyati boyut ve kalitesine göre degisiyor. Daha iri ve büyük hurmalarin fiyati biraz daha pahali, ufak olanlarinki de uygun oluyor” diye bilgi verdi.

“Hurma kesinlik tane olarak yikanmali”

Tüketmeden önce hurmalarin yikanmasi gerektiginin altini çizen Yavuzer ancak yenecek sayida hurmanin yikanmasinin lezzet açisindan daha iyi olacagini kaydetti.

Yavuzer, “Sonuçta bir agaçta yetisiyor ve buraya gelene kadar bir yoldan geliyor. Biz de burada satisa sunuyoruz, toz olabilir. Müsterilerimize de söyleriz; yiyeceginiz kadarini yikayip yiyin. En sagliklisi öyle olur” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile