Atila, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 5 yıl ilkokul öğretmenliği yaptıktan sonra çocuklarıyla ilgilenmek amacıyla işinden ayrıldığını söyledi.
Çocukları büyüdükten sonra ebru sanatı ile uğraşmaya başladığını belirten Atila, ailesiyle zaman zaman gittiği Kütahya'da gördüğü çini işlemeciliğini öğrendiğini ifade etti.
Geleneksel sanatlarda çeşitli aşamaların oluştuğunu vurgulayan Atila, "Bir kağıda ebru çıkarıyorsunuz, bu sefer bunu seramikte veya tabakta denemek istiyorsunuz. Onu deniyorsunuz, (çini boyama tekniğini öğreneyim) diyorsunuz. Niksar'da bayanların iş alanına ihtiyacından dolayı da çini işlemeciliğini ilçeye getirmeye, bu işin öncülüğünü yapmaya çalışıyoruz" dedi.
Atila, çini işlemeciliği için yerin önem taşıdığını, bu nedenle evinin bahçesine atölye kurma fikri oluştuğuna işaret ederek, "Çalışmalarım için malzemeleri saklayabileceğim, atölye kurabileceğim uygun bir yer bulamadım. Bunun üzerine atölyemi bahçemde oluşturmaya karar verdim. Bahçemizdeki ağaçlar, çiçekler, ortam, manzaramız ilham kaynağı oluyor" ifadesini kullandı.
Atölyesindeki çinileri Niksar Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünce açılan kurslara katılan kursiyerlerin desteğiyle yaptığını bildiren Atila, kursiyerlerin böylece hem meslek öğrendiklerini hem de gelir elde ettiklerini söyledi.
- ABD'ye 9 ayda bin 500 parça ürün gönderdi
Atila, yaptıkları ürünleri iç piyasa ve dış piyasa olarak ayırdıklarına dikkati çekerek, şunları kaydetti:
"9 aylık bir firmayız. Bu süre içerisinde bin 500 parça ürün yaparak Amerika'ya gönderdik. Çocuklarımın orada Türk el sanatlarıyla ilgili iş yeri bulunuyor. Bu da benim avantajım. Kargoyla önceki yıllarda ebru, ahşap boyama gibi ürünleri gönderiyordum, şimdi de işlemelerini gönderiyorum. Çocuklarım da orada satıyor. Amerika'da çoğunlukla kaseler tercih ediliyor çünkü orada örneği yok. Amerikalılar nazarlığı da çok seviyor. Ürünlerimizi talep doğrultusunda yapıyoruz. Yerli piyasada da kurumlara veriyoruz."
Tülay Hanım'ın Çini İşlemeleri ABD'de Alıcı Buluyor
Niksar ilçesindeki evinin bahçesine kurduğu atölyede çini işlemeli ürünler yapan 68 yaşındaki Tülay Atila, ürünlerini ABD'de yaşayan çocukları aracılığıyla bu ülkede satıyor.