Tulum Peyniri Üreticileri Disaridan Getirilen Peynirlerden Muzdarip

Tulum Peyniri Üreticileri Disaridan Getirilen Peynirlerden Muzdarip

Güneydogu illerinden Erzincan’a getirilerek tulum peyniri olarak satisa sunulan peynirler Erzincan’daki tulum peyniri üreticilerini magdur ediyor.

Erzincan’daki tulum peyniri üreticileri, disaridan getirilen süt ve kelle peynir nedeniyle orijinal Erzincan tulum peyniri üreten üreticinin ürününün deger kaybina ugradigini öne sürdüler.

Bahar aylarinin gelmesi ile birlikte tulum peyniri üreticileri peynir üretim sezonuna hazirlaniyor. Üreticiler kuzularin büyümesi ile birlikte koyunlarini sagmaya basladi.

Sagilan koyunlardan elde edilen süt ile Erzincan tulum peyniri ortaya çikacak. Erzincanli üretici sagima daha yeni baslamisken, Erzincan disindan özellikle güneydogu bölgesinden Erzincan’a süt mali denilen tonlarca peynir sokuldu. Üreticiler, orijinal Erzincan tulum peynirinin hak ettigi degeri almamasinin nedeni olarak ucuza baska illerden süt getirip Erzincan tulum peyniri adi altinda satilmasi olarak degerlendiriyor.

Üreticilerden Murat Kamay; “Erzincan disindan, Erzincan cografi isaretli ürününe uymayan sütleri, peynirleri getirip Erzincan tulum peyniri diye satiyorlar. Baska illerden ucuza gelen süt ve peynirler yüzünden bizim orijinal ürünümüz hak ettigi degeri almiyor. Tüccarin üreticiye verdigi fiyatta güneydogudan gelen ürünler etkili oluyor. Orada ucuza veriyorlar diye burada bizim orijinal ürünümüz para etmiyor. Üstüne birde bizim ürünlerimizi onlarla karistirip ortaya Erzincan tulumu olmayan bir ürün ortaya çikarip Erzincan tulum peyniri diye satiyorlar. Cografi isaretli ürünümüzün adini kullanarak ticaret yapiyorlar ancak olan biz üreticilere oluyor ve peynirimizin özelligi kayboluyor, bizlerde emeklerimizin karsiligini alamiyoruz.” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile