Tulum Sesi Ile Sahura Uyandilar

Tulum Sesi Ile Sahura Uyandilar

Artvin’in Arhavi ilçesinde yasayan vatandaslar, sahura davul sesi yerine tulum sesiyle kalkiyor. Tulum sesini duyan vatandaslar ise sokaga inip horon tepiyor.

Ramazan ayinin vazgeçilmezi haline gelen davul geleneginin yanina Artvin’in Arhavi ilçesinde tulum eklendi. Tulum sanatçilari Görkem Biyikli ve Berke Çelik, ilçe sokaklarinda Ramazan’da yagisli olmayan günlerde tulum esliginde Karadeniz ezgileri seslendirerek vatandaslari sahura kaldiriyor. Arhavi ilçe meydanindan baslayarak cadde ve sokaklari dolasan tulumculara evlerinin balkonuna çikan insanlar da eslik ediyor. Bazi vatandaslar ise dayanamayip, sokaga inerek horon oynuyor.

"Her yil oldugu gibi bu yilda sahura vatandaslari tulum sesi ile uyandirdik" diyen Görkem Biyikli, “Yillar önce abilerimiz sahura vatandaslari tulumla uyandirirmis. Biz de onlarin geleneklerini devam ettiriyoruz. Önce yürüyüs yaptik türküler söyledik. Son olarak da horon oynayarak geceyi tamamladik" dedi.

Bölge halkindan Ömer Ulutas ise “Biz de gençlere etkinliklere destek oluyoruz. Her yil bunu yapmaya devam edecegiz” derken, Serkan Ergin ise “Aslinda tulum Karadeniz’in bir kültürüdür. Genç yasli tulumla sahura kalkti bu kültürü gelenek haline getirmek için devam edecegiz” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile