Tümsiad Gaziantep Şubesi Üyeleriyle Buluştu

Tümsiad Gaziantep Şubesi Üyeleriyle Buluştu

Tüm Sanayici ve İşadamları (TÜMSİAD) Gaziantep Şube Başkanı Cuma Çekici, sivil toplum örgütlerinin Türkiye’deki istihdamın yüzde 70’ni sağlayan KOBİ’lere destek olması gerektiğini vurguladı.


TÜMSİAD Gaziantep Şubesi tarafından organize edilen geniş katılımlı üye toplantısı Teymur Condinental Otel’de gerçekleştirildi.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz ve çok sayıda TÜMSİAD üyesinin katıldığı toplantıda konuşan Başkan Cuma Çekici, KOBİ’lerin önemine dikkat çekti.

Çekici, “Türkiye’de var olan bizim gibi iş adamları kuşağının üyesi olduğu 350 civarında SİAD’lar bulunmaktadır. Bu açıdan sivil toplum kuruluşlarının yapılanmasına baktığımızda Türkiye’de bulunan bu 350 SİAD, yerel, bölgesel, ulusal ve uluslararası SİAD’lar olarak hizmet vermektedirler. Ama TÜMSİAD, bu 350 SİAD’ın içerisinde gerek şube sayısı, gerek üye sayısı, gerek hitap ettiği kitle olan KOBİ’lere sahiplenme durumu, gerek yurtiçi ve yurt dışı faaliyetleri ve gerekse uluslararası alanda Türkiye’ye kazandırmış olduğu katma değer açısından hemen Türkiye’nin ilk büyük SİAD’ları arasına yerleşmektedir” dedi.

TÜMSİAD Gaziantep Şube Başkanı Çekici, KOSGEB verilerine göre Türkiye’de var olan 3 milyon 450 bin KOBİ’nin olmasının yine Türkiye’deki işletmelerin yüzde 99’unu teşkil eden KOBİ’lere hizmet vermenin ne kadar önemli olduğunu dile getirdi.

Çekici, “TÜMSİAD’ın faaliyetlerinin ne kadar önemli olduğunu ispat etmeye yetmektedir. Aslında Türkiye’deki istihdamın yüzde 70’ine yakın kısmının sorumluluğunu taşıyan KOBİ’lerin STK’lar tarafından ve özellikle de TÜMSİAD tarafından ilgilenilmesi çok önem arz etmektedir. Bu vesileyle Türkiye’de sadece 350 değil, 3 bin 500 tane sanayici ve iş adamları derneklerinin olmasını arzu etmekteyiz” şeklinde konuştu.

TÜMSİAD Gaziantep Şube Başkanı Çekici, TÜMSİAD’ın, 2005 yılında kurulmasına rağmen bu 5 yıllık kısa bir çalışma döneminde 57 yurt içi, 19 yurt dışı şubesi, 12 bin üyesi ile ülkede önemli katma değer üretmeye çalıştığını söyledi.

TÜMSİAD’ın, bu çalışmalarını Avrupa Birliği’nden almış olduğu başarı ödülü ile de taçlandırdığının altını çizen Çekici, “TÜMSİAD, bu yıl Haziran ayında Avrupa Birliği’nin organize etmiş olduğu KOBİ Haftası etkinliklerinde bütün dünyada katılan 37 katılımcı ülke içerisindeki binlerce sivil toplum kuruluşu, özel sektör ve kamu sektörü içerisindeki kuruluşların tamamını geride bırakarak 3. defa Avrupa birinci olmayı başarmıştır. Bu başarılar sürdürülebilir ve sürekli olursa TÜMSİAD kendini başarılı sayacaktır. Yoksa dönemsel başarılar bizi tatmin etmemektedir. TÜMSİAD, 206 dünya ülkesi arasında şu anda Türkiye’nin var olduğu noktanın yani dünyada 17. ekonomik büyüklüğü olan ülke durumuna da razı olmamaktadır. En kısa zamanda dünyadaki ilk onlarda ki ülkelerden biri olmayı arzulamaktayız” diye konuştu.

TÜMSİAD’ın ‘onur konuğu’ Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz ise konuşmasında, “TÜMSİAD’ın yaptıklarının ne kadar önemli olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz, iyi ki varsınız, iyi ki var olmaya devam edeceksiniz” ifadelerini kullandı. Üniversite Sanayi İşbirliği önemine dikkat çeken Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Yılmaz, konuşmasına şöyle devam etti:
“Üniversite sanayi işbirliği çok önemlidir. TÜMSİAD gibi derneklerin de önceliklerimiz arasına konması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü güçlü bir derneksiniz, ciddi bir altyapınız ve üye sayınız var. Artık üniversite derinliğini de bunun içerisine bir şekilde dahil etmemiz lazım. Üniversite derinliği olmadan bir ayak eksik kalacaktır, mutlaka bu üniversite derinliğini bunun içerisine koymak gerekiyor. Tabii bunun içerisinde çok ciddi boyutlar var. Ulusalda; uluslararası bir takım fonların üniversiteye ve TÜMSİAD’a çekilmesi, bu fonlardan yararlanılması ve marka ve patent üretilmesi çok önemlidir. Bu konular geleceğin konularıdır. Bir takım şirketleşme ve girişimcilik faaliyetlerinin özendirilmesi gerekir. Bu konu, üniversitelerde eksik olan, belki sanayicilerin de pek sık karşılaştığı konulardan bir tanesi. İnovasyon; yenilikçilik, olmazsa olmaz konulardan bir tanesi. Eğer İnovasyon yapmazsak ayakta kalmamız, rekabet etmemiz mümkün görünmüyor. Yeni bir şeyler söylemek lazım, yani Mevlana’nın söylediği gibi “Dün dünde kaldı cancağızım, bugün artık yeni bir şeyler söylemek lazım”. Bu nedenle her gün farklı bir şeyler söylememiz gerekiyor ki rakiplerimizle ve rekabetçi dünya ile rekabet edebilelim. Yıkıcı rekabete dikkat çekmek istiyorum. Yıkıcı rekabetten kaçınılması gerekiyor. Bu dernekler bir nebze bunu engelliyor. Teknoparkların çok iyi kullanılmadığını düşünüyorum. Teknoparkları mutlaka ve mutlaka, bir şekilde gündemimize alıp, oradaki avantajları kullanabiliyor olmamız lazım. Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü olarak TÜMSİAD’ın tüm üyelerine kapılarımızın açık olduğunu belirtmek istiyorum.”
TÜMSİAD Şube Başkanı Cuma Çekici, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz’a plaket takdim etti. Plaket töreni ardından yeni üyelere rozet takıldı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile