Tümsiad İç Anadolu Bölge Toplantısı

Türkiye Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği İç Anadolu Bölge Toplantısı Sivas'ta yapıldı.

TÜMSİAD Genel Başkan Yardımcısı Abdulkadir Yıldız, Sivas Belediyesi Sosyal Tesislerinde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Ankara ve Kayseri'de yapılan bölge toplantılarının ardından üçüncü bölge toplantısını Sivas'ta gerçekleştirdiklerini belirtti.

Özellikle son yıllarda Türkiye'nin gelmiş olduğu büyüme rakamlarının bir çok şeyi özetlediğini ifade eden Yıldız, ''Dolayısıyla TÜMSİAD olarak bu rakamların daha yukarı doğru ivme kazanması yolunda yapacağımız katkıları değerlendiriyoruz. Gerekli incelemeleri, gerekli istişarelerimizi burada yapıyoruz. Dolayısıyla yapacak çok şey var'' dedi.

TÜMSİAD Sivas Şube Başkanı Murat Şahin ise derneklerinin Sivas'ta yaptığı faaliyetler hakkında bilgi verdi. Şahin, Türkiye'nin özellikle son yıllarda dünyada dikkat çeken şekilde gelişmeye, büyümeye ve üretmeye devam ettiğini belirterek, teşvik uygulamasında Sivas'ın 4. sırada yer aldığını kaydetti.

Yeni yatırım yapacaklar için Sivas'ın, Güneydoğu ve Doğu Anadolu'dan sonra en avantajlı iller arasında yer aldığını dile getiren Şahin, ''Dünyada tek sedef merkezi olan Kangal Balıklı Çermiği, Divriği Ulu Cami, Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemi eserleri ile jeotermal kaynaklar, turizm yatırımcılarını beklemektedir'' diye konuştu.

Toplantıya Ankara, Konya, Kayseri, Yozgat, Karaman, Niğde, Nevşehir ve Aksaray TÜMSİAD Şube Başkanları ve yönetim kurulu üyeleri de katıldı.

Muhabir: Seyit Ahmet Eksik

Yayıncı: Önder Felek
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile