TÜMSİAD Şube Başkanı Cuma Çekici, Has Parti İl Başkanını Ziyaret Etti

Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği Şube Başkanı Cuma Çekici, HAS Parti İl Başkanı Semih Simitçi'yi ziyaret etti.

TÜMSİAD'dan yapılan açıklamaya göre, TÜMSİAD Şube Başkanı Çekici ve Yönetim Kurulu üyeleri HAS Parti İl Başkanlığını ziyaret etti. Tüm partilere eşit mesafede olduklarını belirten Çekici, toplumsal olarak her zaman birlikteliğe açık olduklarını dile getirdi.

Derneğin faaliyetleri hakkında bilgi veren Çekici, Türkiye'de 52 şubeleri ve 12 bin 500 üyeleri bulunduğunu bildirdi. Çekici, şunları kaydetti:

''Gaziantep ve ülkenin daha ileri seviyelere gelmesi için çaba gösteriyoruz. Bu doğrultuda işbirliği ve toplumsal birlikteliğe yönelik faaliyetlerimiz var. Sivil toplum kuruluşu olarak tüm siyasi partilere eşit mesafedeyiz. Bu nedenle siyasi partilerle bir araya gelerek görüş alışverişinde bulunmaya gayret ediyoruz. Avrupa'da zıt parti bile olsa doğrunun yanında yer alan olumlu eleştirilerde bulanan siyasi anlayışın Türkiye'de var olmasını temenni ediyoruz.''

Semih Simitçi de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ''İnsan odaklı, siyasi ve insani değerlere önem veren bir partiyiz. Yeni kurulan bir parti olmamıza rağmen Genel Başkan Numan Kurtuluş'un önderliğinde önemli mesafeler kat ettik. HAS Parti olarak her kesime hitap eden siyasi anlayış boşluğunu doldurmak istiyoruz. Parti şu anda kongre sürecine gidiyor. Önümüzdeki dönemlerde siyasi olarak daha iyi yerlerde yer alacağımızı düşünüyoruz'' diye konuştu.

-Başaran Gönüller Projesi-

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü'nün düzenlediği ''Başaran Gönüller Projesi'' sergiyle tamamlandı.

Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, emniyet personel eşlerine yönelik 2011-2012 eğitim Öğretim döneminde düzenlenen dikiş, nakış, ev mefruşatı, giyim ve örgü kursu sergisi, Tugay Polis Lojmanları içerisinde bulunan lokalde yapıldı.

Sergi, İl Emniyet Müdürü Süleyman Oğuz'un eşi Aynur Oğuz, Şehitkamil Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Ebru Zorkirişci ile İl Emniyet Müdür Yardımcılarının eşleri ve çok sayıda polis eşlerinin katılımlarıyla açıldı.

Kursiyerlere katılım belgeleri, Aynur Oğuz, Ebru Zorkirişci ve Emniyet Müdür Yardımcılarının eşleri tarafından verildi.

-Gaziantep Üniversitesi 20 öğrencisini İrlanda'ya gönderiyor

Gaziantep Üniversitesi'nde hazırlık sınıfında okuyan 20 öğrenci, 4 hafta sürecek yabancı dil eğitimi için tüm masrafları Gaziantep Üniversitesi Vakfı tarafından karşılanarak İrlanda'ya gidecek.

GAÜN'den yapılan açıklamaya göre, senato salonunda gerçekleşen toplantıya Rektör Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Koruk, Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Birsen Bahçeci ve İrlanda'ya gidecek öğrenciler katıldı.

Coşkun, konuşmasında, öğrencilerine her türlü kolaylığı ve imkanı sağlamak istediklerini ifade ederek, şunları söyledi:

''Sizlerin iyi yetişmesi için bir taraftan çevre düzenlemeleri çalışmaları hızla devam ederken diğer taraftan kültürel, bilimsel, sanat aktiviteleri en yüksek seviyede tutmaya çalışıyoruz. İngilizce hazırlık sınıfında sizlerin iyi İngilizce öğrenmesi için gerekli unsurları koymaya çalışıyoruz. Son iki yılda uyguladığımız başarılı öğrencilerimizi masraflarını bize ait olmak üzere yurt dışına gönderiyoruz. Bu projelerin hazırlanması, hayata geçirilmesi, sizlerin daha iyi yetişmesi konusunda tüm emeği geçenlere teşekkür ederim.''

-CHP'den Başsavcı ve Tugay Komutanına ziyaret

CHP Gaziantep İl Teşkilatı'nın yeni Yönetim Kurulu, Gaziantep Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Peker ve 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Kahraman Güneş'e ziyarette bulundu.

CHP İl Teşkilatı'ndan yapılan açıklamaya göre, ziyarete İl Başkanı Mehmet Gökdağ ve 15 yönetim kurulu üyesi katıldı.

Gökdağ, savcılık ziyaretinde yaptığı konuşmada, yargının hakim, savcı ve avukatlardan oluşan 3 ayağının bulunduğun ifade ederek, şunları kaydetti:

''Bu ayaklardan herhangi birinin diğerine karşı bir ayrıcalığı ya da üstünlüğünün bulunduğunu düşünmek bile adaletin tecellisini ve sağlıklı işlemesini engeller. Bu üç olgunun uyum ve bütünlüğü, adalet mekanizmasının güvenilirliğini pekiştirir. Yargının, yasama ve yürütme yanındaki eşit yerini korumasını sağlar. Biz CHP olarak yargının tarafsızlığını, bağımsızlığını ve adil gücünü koruması adına üzerimize düşen her görevi yerine getirmeye, bu uğurdaki her çabayı desteklemeye hazırız.''

Mustafa Peker ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, yeni yönetime başarılar diledi. Peker, ''CHP'nin geleneklerindeki yargıya ve adalete olan güven ve saygıyı memnuniyetle gözlemliyorum. Yeni yönetimin ilk ziyaretini yargıya yapmış olması da bunun en güzel örneğidir. Yeni yönetimde bu kadar çok hukukçu olması beni ziyadesiyle memnun etti. Destek sözleriniz için de teşekkür ederim'' dedi.

CHP heyeti, daha sonra 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Kahraman Güneş'i ziyaret etti .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile