TÜMSİAD Üyeleri İstihdamı Artırmak İçin Yatırıma Hız Verdi

TÜMSİAD Başkanı Doğan: 'İstihdam seferberliğinin başladığı ilk ayda 5 bin istihdam rakamına ulaştık. Şimdi hedefimiz bunu katlayarak ilerlemek' 'Bunun için de istihdam ile eş zamanlı İstanbul, Sakarya, Şanlıurfa ve Gaziantep'ten üyelerimizden yatırımlarını hızlandıranlar oldu. Önümüzdeki günlerde istihdamın katlanarak artacağını öngörüyoruz' 'Artık iş dünyası olarak beklentilerimiz, hükümetimizin bütün gücünü Türkiye'nin ekonomik büyümesine ve mali politikalarına vermesi yönündedir'

HÜSEYİN DEMİR - Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Başkanı Yaşar Doğan, istihdam seferberliğinin ilk ayında dernek olarak 5 bin rakamına ulaştıklarını belirterek, 'Şimdi hedefimiz bunu katlayarak ilerlemek. Bunun için de İstanbul, Sakarya, Şanlıurfa ve Gaziantep'ten üyelerimizden yatırımlarını hızlandıranlar oldu. Önümüzdeki günlerde istihdamın katlanarak artacağını öngörüyoruz.' dedi.

Yaşar Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla başlayan süreçte şube başkanlarıyla koordine olup her bir üyenin bu seferberlikte yer alması için duyuru yaptıklarını söyledi.

İstanbul'dan Van'a kadar üyelerinden 500 kişiye kadar istihdam sağlayan olduğunu belirten Doğan, 'Bu alandaki seferberliğin başladığı ilk ayda 5 bin istihdam rakamına ulaştık. Şimdi hedefimiz bunu katlayarak ilerlemek. Bunun için de istihdam ile eş zamanlı İstanbul, Sakarya, Şanlıurfa ve Gaziantep'ten üyelerimizden yatırımlarını hızlandıranlar oldu. Önümüzdeki günlerde istihdamın katlanarak artacağını öngörüyoruz.' diye konuştu.

Doğan, geçen yıl özellikle turizm, tekstil ve ara mamul üreten sanayi sektörlerinde hem Rusya pazarındaki daralma hem de global ölçekli ticaretin yavaşlamasından dolayı yerli firmaların üretim kapasitesinin daraldığını anlattı.

Seçim süreçlerinin bittiğini, Rusya ile ticaret serüveninin tekrar hız kazandığını ifade eden Doğan, merkeze dönüş trendinin de artmasıyla Avrupa ülkelerinin yatırımlar için Uzak Asya'dan ziyade Türkiye gibi transfer merkezleri seçeceğini, bu yatırımların aynı zamanda istihdam anlamına da geldiğini söyledi.

Bu dönemde piyasadaki rahatlamalarla istihdam seferberliğine en fazla katkı sağlayan KOBİ'lerin özellikle inşaat ve tekstil sektörlerinden üyeleri olduğuna işaret eden Doğan, özellikle İstanbul, Isparta ve Şanlıurfa'da inşaat sektöründe istihdam sayısının oldukça arttığını, inşaatı, tekstil ve metal sanayisinin takip ettiğini bildirdi.

- 'Artık reform ve değişim için atılım dönemindeyiz'

Yaşar Doğan, Türkiye'nin sık seçim süreçlerinden sıyrıldığı, tamamen üretmeye odaklandığı bu dönemde istihdam oranlarının artacağını belirterek, şunları kaydetti:

'Cumhurbaşkanımızın dediği gibi, artık reform ve değişim için atılım dönemindeyiz. Artık iş dünyası olarak beklentilerimiz, hükümetimizin bütün gücünü Türkiye'nin ekonomik büyümesine ve mali politikalarına vermesi yönündedir. Bu kapsamda da kısa vadede olumlu havanın içeride ve dışarıda ekonomik göstergelere daha fazla yansımasını bekliyoruz. Piyasalara olan güvenin yükselmesi, yatırımların ve istihdamdaki artışın devamı ile ekonomik büyümemiz olumlu yönde gelişmeye devam edecektir. Bu süreçle de TL değer kazanacak, faizler düşecektir.

İstihdam seferberliği de sonuç verdi ve 400 bine yakın vatandaşımız iş sahibi oldu. Cazibe merkezleri kapsamında Şanlıurfa, Bingöl ve Van'da yatırım yapan üyelerimiz oldu. Ülkedeki istikrarın arttığını gözlemlediğimiz için 2017 sonuna gelindiğinde büyümemizin yüzde 4'ü bulacağını düşünüyorum.'

Doğan, 'bazı işverenlerin istihdam teşviklerini fırsat bilip mevcut çalışanlarının işine son verdiği ve başkalarını işe alarak yeni istihdam sağlıyormuş gibi göründüğü' iddialarına yönelik de, 'Bugüne kadar bahsi geçen iddialar bizim camiamızda olmadı ve inanıyorum ki olmayacaktır.' dedi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile