Tunca Nehri'nde Ögrenciler Ve Vatandaslar Çöp Topladilar

Tunca Nehri'nde Ögrenciler Ve Vatandaslar Çöp Topladilar

Edirne’de bir araya gelen çevre gönüllüleri, Tunca Nehri ve çevresinde dogaya atilan çöpleri toplayarak, vatandaslara daha duyarli olmalari konusunda uyarida bulundu.

Edirne’de üniversite ögrencileri ve çevre gönüllüleri, kuraklikla bogusan Tunca Nehri ve çevresinde temizlik çalismasi yapti. Çevre gönüllüleri yetkililerden nehrin etrafina çöp konteynirlari koymalarini da talep etti. Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarim Bölümü ögretim görevlisi Ispanyol Begona Rodriguez öncülügünde bir araya gelen gönüllüler, hem nehir içerisinde canlilari olumsuz etkileyen atiklari hem de nehrin çevresinde biriken çöpleri toplayarak vatandaslarin çevre kirliligi konusunda duyarli olmasi gerektigini belirtti.

Rodriguez, Tunca Nehri’nin temiz tutulmasi gerektigini ve piknik yapanlarin çöplerini topladiklarini vurguladi.

Kano ile nehrin içindeki atiklari temizleyen Barbaros Vardar, nehre atilan attiklarin baliklarin ölümüne yol açtigini belirtti.

Çevre gönüllüsü Elif Özdemir ise, çok fazla attigin oldugunu ve önüne geçemediklerini kaydetti.

Üniversite ögrencisi Beste Acar, “Genel olarak bugün cam ve plastik topluyoruz. Çevremiz için en zararli atiklarin basinda plastik geliyor. Insanlar tabii ki hiçbir sekilde çöplerini buraya atmamali ama belediyede buraya hiç çöp kutusu koymamis. Burada en azindan çöp kutusu olsa insanlar için bir tesvik olur. Bu alanda yetkililerin çöp kutularini biraz daha fazlalastirmasini isterim. Bu tür çevre temizlik etkinliklerinin daha çok yapilamasini isterim” dedi.

Vatandaslardan Gamze Kurt, "Insanlarin bilinçsiz oldugu konulardan biri de çöpleri bir araya toplayarak yakiyorlar. Bu dogru bir çözüm degil, çünkü öyle de hava kirliligine sebep olunuyor. Insanlarin doganin nasil isledigiyle alakali olarak biraz daha bilinçlendirilmesi gerekiyor. Çöp kutusunun buralara koyulmasi belediyece zaten yapilamasi gerekir” seklinde konustu.

Üniversite ögrencisi Rana Günes, “Genellikle çok fazla plastik atik var. Insanlar pikniklerini yaptiktan sonra çöplerini birakip gitmisler. Plastik atiklar karismasi en zor atiklardir. Yetkililerin çöp konteynirlari yapmasi gerekir” diye konustu.

Biyoloji bölüm ögrencisi Ece Güler, Tunca Nehri’nde çöp toplama etkinligi düzenlediklerini ve çevrenin insanlarin bilinciyle güzellesecegini ifade etti.

Havva Demir de çok fazla çöp topladiklarina deginerek, “Burada insanlari bilgilendirmek ve bilinçlendirmek ile ilerledik. Yetkililerin çevreye çöp kovasi ve kamelyalar yapmasi gerekiyor. Çöp atma alanlarina çöplerimizi atmamiz gerekir. Edirne bizim ve bu çöpleri biz topluyoruz” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile