Tunca Nehri'nin Debisi Düsüse Geçti

Tunca Nehri'nin Debisi Düsüse Geçti

Edirne’de geçtigimiz hafta etkili olan saganak yagislar sonrasi debisi 5 kat artan ve 43 metreküp/saniyeye yükselen Tunca Nehri’nin debisi 12 metreküp/saniyeye kadar düstü.

Edirne’de geçtigimiz hafta etkili olan yagislarin ardindan su seviyesi artan Tunca Nehri, normal seviyeye dönmeye basladi.

Son yagislarla birlikte Ergene Nehri’ndeki su seviyesi artmaya devam ederken, kentin tarihi Tunca ve Meriç nehirlerinde debi düsmeye basladi.

Debi verilerine göre 258 metreküp/saniye olan Ergene Nehri’nin ikaz durumunun ‘Turuncu’ alarm seviyesinde oldugu görüldü.

Kaynagini aldigi Bulgaristan ve Edirne’deki kuvvetli saganaklarin ardindan geçen hafta debisi 5 kat artan ve 43 metreküp/saniyeye yükselen Tunca Nehri’nin debisinin 12 metreküp/saniyeye kadar düstügü görüldü.

Geçtigimiz hafta 352 metreküp/saniyeye kadar yükselen nehrin debisi son yapilan ölçümde 283 metreküp/saniyeye geriledi.

Bursa’dan Edirne’ye gezmeye gelen Canan Pervanoglu, Tunca ve Meriç Nehri’ni çok canli gördüklerini ve begendiklerini aktardi.

Tunca Nehri kenarinda balik tutarak vakit geçiren vatandaslardan Ismail Hacikuslar, “Su seviyesi gündüz düsüyor ama gece olunca tekrar yükseliyor. Bulgaristan kapaklari açinca sular yükselis. O zaman balik da olmuyor. Levrek, kefal çikiyor. Burada zaman geçiriyorum” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile