Tuncay Özkan'dan mahkeme başkanına: Biz size emanetiz

Birleştirilen Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından gazeteci Tuncay Özkan, dava nedeniyle basın aracılığıyla saldırıya uğradıklarını ve zarar görd

  Birleştirilen Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından gazeteci Tuncay Özkan , dava nedeniyle basın aracılığıyla saldırıya uğradıklarını ve zarar gördüklerini iddia etti . Özkan , " Sayın başkanım , bu konuda mahkemenin bir tedbir almasını talep ediyorum . Mahkeme tedbir almayacaksa biz kendi yöntemlerimizle kendi tedbirimizi alalım . Biz size emanetiz sayın başkan , bizim hakkımızı siz arayacaksınız . " dedi .

Emekli Orgeneraller Hurşit Tolon ve Şener Eruygur ' un sanıkları arasında yer aldığı 37 ' si tutuklu toplam 108 sanığın yargılandığı Birleştirilen Ergenekon davasının 66 . duruşması başladı . İstanbul 13 . Ağır Ceza Mahkemesi ' ndeki duruşmaya İnönü Üniversitesi eski Rektörü Prof . Dr . Fatih Hilmioğlu , Başkent Üniversitesi Rektörü Prof . Dr . Mehmet Haberal , emekli Tuğgeneral Levent Ersöz , Mustafa Dönmez , Durmuş Ali Özoğlu , Taylan Özgür Kırmızı , Zerran Atik , Mehmet Dalagan getirilmedi . Aralarında Cumhuriyet gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay ve Gazeteci Tuncay Özkan ' ın da bulunduğu diğer 29 tutuklu sanık da duruşmada hazır bulundu .

Tutuklu sanık gazeteci Tuncay Özkan , duruşma başlamadan önce usule ilişkin 3 sorusu olduğunu söyledi . Özkan , duruşmaların ertelenmesini dikkate alarak kendi davalarına bir hafta süre tanındığını belirtti . Özkan , bundan sonraki 3 farklı davanın yargılanması hususunda yargılama takvimini öğrenmek istediğini söyledi . Dava nedeniyle tüm sanıkların zarara uğradığını söyleyen Özkan , mahkemenin bu saldırılara duyarsız kaldığını iddia ederek , " Mahkemenin duyarsızlığı nedeniyle saldırılar devam ediyor . Eğer siz benim durumuna üzülmüyorsanız bu suçlamalara baştan inandığınız ortaya çıkar . Mahkeme bir tedbir almayacaksa biz kendi yöntemlerimizle kendi tedbirimizi alalım . Biz size emanetiz başkanım . Lütfen gerekli tedbirleri alın . " dedi .

CHP gençlik kolları başkan Yardımcısı Evrim Baykara ile yaptığı bir telefon konuşmasında ismi geçen , CHP izmir il başkanı Kemal Karataş ' ın isminin Kılıçdaroğlu olarak değiştirilip taraflı haber yapıldığını öne süren Özkan , " Hesapta bana Önder sav mı? Kemal Kılıçdaroğlu mu desteklenmeli? diye soruyorlar . Ben de ' Kılıçdaroğlu ' nu destekleyin ' demişim . Konuşmada Kılıçdaroğlu ' nun ismi dahi geçmedi . Konuşma değiştirilerek haber yapılmıştır . Bu da bize karşı yapılan saldırgan tutumlara bir örnektir . " şeklinde konuştu .

Bunun üzerine mahkeme başkanı Köksal Şengün , duruşmada sanıklara sorulan sanıklara sorulan soruların kendileriyle ilgili olduğunu belirtti . Şengün , " Biz üzerimize düşeni fazlasıyla yapıyoruz . Basınla ilgili konularda mahkemeyi suçlamayın . Size sorulan sorular sizlerle alakalı , basına malzeme olması için sormuyoruz . Bu konu savcıların görev alanına girer . "

Sanık Tuncay Özkan , İskenderun ' da şehit edilen 6 asker ile İnsani Yardım Vakfı tarafından Filistin ' e yardım götüren gemide öldürülenlere Allah ' tan rahmet dilediğini belirterek saldırıyı yapanları kınadığını söyledi . Özkan , bu saldırılarla Türkiye ' nin Ortadoğu bataklığına çekilmek istendiğini söyledi .

Sanık Özkan ile diyalogun ardından mahkeme Başkanı Köksal Şengün , önceki oturumda yarım kalan çapraz sorgusuna devam edilmesi için tutuklu sanık Kemal Aydın ' ı sanık kürsüsüne çağırdı .

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile