Tuncel: Aytaç Durak hiçbir zaman belediyeyi tek başına yönetmedi

Adana Büyükşehir Belediye Meclis Başkan Vekili Mustafa Tuncel, bürokrasinin önlerine getirdiği her konuya asla 'evet' demeyeceklerini söyledi.

Başk

Adana Büyükşehir Belediye Meclis Başkan Vekili Mustafa Tuncel, bürokrasinin önlerine getirdiği her konuya asla 'evet' demeyeceklerini söyledi.

Başkanlığını yaptığı Büyükşehir Belediye Meclisi Toplantısı'nda konuşan Tuncel, "Çünkü bir dönem benim arsamı bile yeşil alan yapmışlar. Haberim olmadan bunu oylayıp, imza attım."dedi.

Bürokrasiye elbet güveneceklerini fakat 'gözü kapalı' her dediklerini asla onaylamayacaklarını ifade eden Tuncel, belediye yönetiminin plan değişiklikleri ve diğer hususlarda meclis üyelerini yeterince bilgilendirmediğini kaydetti.

Bundan hem idarenin hem de meclis üyelerinin kusurlu olduğunu dile getiren Tuncel, özellikle komisyon başkanlarının daha çok çalışmasını istedi.

Bir ideali olan ve siyasette bir yere gelmek isteyenlerin komisyonların başkanlığı görevini üstlenmelerini hatırlatan Mustafa Tuncel, Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz'a 'nasihat verdiğine' ilişkin eleştirilere tepki gösterdi. "Zihni Bey tek başına belediye yönetirse daha başarılı olunur." şeklindeki görüşlere katılmadığına işaret eden Tuncel, "Bu belediyeyi Aytaç Durak hiçbir zaman tek başına idare etmedi. En az 10 yıl bende buradaki idareye ortaktım. Birçok işte benim de katkım olmuştur. Onun için bazı konularda ağabeyim (Aytaç Durak) kadar suçluyum. En başta bunu da itiraf ettim. Belediye tek başına yönetilecek gibi değildir."açıklamasını yaptı.

Meclis üyelerinin onayı olmadan şehirde bir dükkânının bile alınıp satılamayacağına dikkat çeken Tuncel, şunları söyledi: "20 yıl önce belediye meclisinin aldığı bir kararı mevcut başkan uygulayabilir. Hiç birimizin ruhu duymaz. Bu kararların hepsini çıkarıp, cebime koydum. Ama kimseye söylemem. Çünkü şimdi işime gelmiyor. İşime geldiği zaman çıkarıp 21 tane yıllar önce alınan kararlar var. Şimdiki başkan da dâhil bütün başkanlar bu kararları uyguluyor. Bizim de haberimiz yok. Belediye başkanları kendi partilerinde yeterli çoğunluğu sağlayamadığı sürece tek başına burayı yönetemez."

AYTAÇ DURAK, ÖMER TOPÇU İŞBİRLİĞİ

Zihni Aldırmaz'ın başkan vekilliği görevine getirilmesinin üzerinden dört ay geçmesine rağmen 1/5000'lik revizyon planları noktasında bir ilerleme sağlanamadığını ileri süren Tuncel, tartışılacak sözlerine şöyle devam etti: "Hala bitirdiğimiz bir şey yok. Çünkü mevzuat hazretleri karşımızı çıkıyor. Yapılacak 5000'lik revizyon planlarında birkaç şeyi esas kabul ediyoruz. Geçmiş dönemde haksızlığa uğramış bütün vatandaşlarımızın haklarını geri iade etmeyi düşünüyoruz. Mesela Karaisalı yolunun sol tarafı meclis kararı ile çoğunluk yerler 1,2 yoğunluklu iken 0, 20–40'a düşürdük. Elinizi vicdanınıza koyunuz. Sizlerin orada arsası olsa böyle bir zulmü nasıl açıklardınız. 'Ben biliyorum. Bazı şeyler sürekli ve 30–40 yıl herkes belediye başkanı olacaktı ya !.. Zamanı geldiğinde bunlar geri verilecekti.' Ama verilemedi. Şimdi biz yönetimdeyiz. Biz kimsenin haksızlığa uğramasına razı olmayacağız. Karşı çöplük alanlarında Aytaç Durak, Ömer Topçu işbirliğiyle yüzlerce dönüm arsa 1,2 veya 1,6 yoğunlukla birilerine satıldı. Sonra bir karar çıktı, buralarının hepsi 0,20-40 yoğunluğa düştü. Böyle bir vicdansızlık olur mu? Sen yoğunluğunu düşürüyorsan, oradaki hak sahiplerine kayıplarını öde. Ödemiyorsan yapmayacaksın. Burası yaz–boz tahtası değil. Bazıları sportif tesis alanını alıp konuta ve ticaret alanına çeviriyor. Kim yaparsa yapsın bunlara 'marş marş' diyeceğiz. Müsade etmeyeceğiz. Bu meclis bu haksızlığı ortadan kaldırmazsa dünya ahret elim yakanızda olacaktır."

ADANA İMAR KONUSUNDA TIKANMIŞTIR

CHP Meclis Üyesi Ahmet Cevdet Yağ ise şehrin büyük bir bölümünün imar konusunda tıkandığını bildirdi.

Firmaların yatırım yapması için her türlü kolaylığın sağlanacağı söylendiği bir yerde bazı meclis üyelerinin bunu engellediğini savunan Yağ, "Planlar üzerinde değişik oylamalar yapılıyor. Meclis üyeleri ile belediye bürokratlar arasındaki güven bunalımı bir türlü giderilemiyor. Bu olumsuz durumu ortadan kaldırmak için mutlaka bir takım önlemlerin alınması lazım." dedi.

Belediyede çalışan personelin getirdiği evraklara artık gözü kapalı bir şekilde evet denilmesini isteyen Yağ, yaz–boz tahtası haline gelen 1/5000'lik nazım planları revize etmenin görevlerinin başında geldiğini kaydetti.

CHP Meclis Üyesi Necmi Özcanlı ise Yüreğir ile Seyhan ilçeleri arasında yeni yapılacak bir köprünün halkın çektiği eziyeti sona erdireceğini vurguladı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile