Tunceli'de ''mehmetçik'' Bayramlaştı

Tunceli 4. Komando Tugayı'nda görevli askerler, Kurban Bayramı'nda aileleri ve komutanlarıyla bayramlaştı.


Tunceli 4. Tugay Komutanı Tuğgeneral İbrahim İlter, tugay bahçesinde düzenlenen bayramlaşma töreninde yaptığı konuşmada, dostluk, saygı, sevgi, yardımlaşma gibi manevi duyguları güçlendiren, birlik, beraberlik ve kardeşliğin pekişmesi için eşsiz fırsatlar sunan Kurban Bayramı'nı kutlamak için asker ocağında bir araya geldiklerini ifade etti.

Dargınlığın, kırgınlığın yerini barış ve dostluğun aldığı bugünlerde ataların emaneti, kutsal vatan toprakları üzerinde kadere, kıvançta ve tasada birleşen bir ulusun çocukları olarak birlik ve beraberlik ruhu içerisinde kutlamanın en büyük mutluluk olduğunu dile getiren İlter, konuşmasına şöyle devam etti:

''Bu güzel bayram günü burada olduğu gibi Türk Silahlı Kuvvetleri kışlasında, hudut hattındaki mevzilerinde, nöbet kulübesinde, karakollarında, üst bölgelerinde olmak üzere yurt içi ve dışında görevinin başında Kurban Bayramı'nı kutlarken, aynı zamanda milletimizin ailelerimizin huzur ve güven içinde bayramını geçirmesinin en büyü teminatı olduğunun bilincinde olup onun hazzını ve gururunu yaşamaktadır. Sevgili Mehmetçikler, bugün sizler bayram sevincini asker arkadaşlarınızla komutanlarınızla beraber kışlada yaşamaktasınız. Bu bir kutsal vatan hizmetidir. Yarın bu hizmeti kardeşleriniz, sizin ve bizim evlatlarımız yapacak devletimiz ve milletimiz ilelebet bağımsız ve güven içerisinde yaşamaya devam edecektir.''

Konuşmanın ardından kurbanlık iki koç kesildi.

İlter ve diğer misafirler askerlerin bayramını tebrik ettikten sonra tugayın kurulduğu 1992 yılından itibaren verdiği 99 şehit için yaptırılan anıtı ziyaret etti, karanfil bıraktılar.

Daha sonra törene katılanlar beraber öğle yemeği yedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile