Tunceli'de 154 Saglik Personeline 'Çocuk Ihmal Ve Istismari Farkindalik' Egitimi

Tunceli'de 154 Saglik Personeline 'Çocuk Ihmal Ve Istismari Farkindalik' Egitimi

Tunceli Il Saglik Müdürlügü tarafindan 154 saglik personeline ’çocuk ihmal ve istismari farkindalik’ egitimi düzenlendi.

Tunceli Il Saglik Müdürlügü Ruh Sagligi Birimi koordinesinde birinci ve ikinci basamakta görev yapan saglik personeline, Devlet Hastanesi konferans salonunda sosyal hizmet uzmani Bilge Salan ve psikolog Fatos Sahin tarafindan istismar ve ihmal kavramlari hakkinda bilgi verilerek, istismar ve ihmalin neden olabilecegi riskler anlatildi. Egitime katilanlara, çocuklara yönelik cinsel istismar sekilleri, çocuklarin cinsel istismarini düsündürecek ipuçlari hakkinda bilgi verilirken çocukluk çagindaki cinsel istismarin uzun dönem etkilerinin neler olabilecegine deginildi.

Iki gün süren 5 oturum halinde düzenlenen egitimlerde, çocuklara yönelik cinsel istismarda herhangi bir sikayet aranmadan adli sürecin baslatildigina vurgu yapilarak, yasal mevzuat ve bildirim yükümlülügü konularinda katilimcilar bilgilendirildi. Egitimlerde ayrica, saglik personelinin bu tür durumlarda görevinin sadece tani koyup tedavi sürecini baslatmak olarak algilanmamasi gerektiginin özellikle alti çizilirken, ilgililerin istismara ugrayan çocugun hukuki ve rehabilitasyon sürecinin desteklemesinin önemine deginildi.

Saglik personelinin bahsi geçen destegi saglayabilmesi için çok iyi bir egitim almasi gerektiginin anlatildigi egitim çalismasinin son oturumunda Çocuk Izleme Merkezinin tanitimi yapilarak, istismar edildigi düsünülen çocuklarin merkeze bildirim sekilleri, merkeze götürülme süreci ve merkezin isleyisi hakkinda bilgilendirme gerçeklestirildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile