Tunceli'de Bagimlilikla Mücadele Egitimleri

Tunceli'de Bagimlilikla Mücadele Egitimleri

Tunceli’de Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügü ile Yesilay Cemiyetinin isbirligiyle bagimlilikla mücadele çalismalari devam ediyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanligi ile Yesilay Cemiyeti arasinda imzalanan protokol çerçevesinde, Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügü tarafindan yürütülen ve dünyanin en yaygin önleyici hizmeti olan Türkiye bagimlilikla mücadele egitimlerinin il bazli degerlendirmelerine göre, yurt genelinde 5 tam puan alan Tunceli, Türkiye’de 6’nci siraya girdi. Tunceli Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügünün sokak taramalari ve kamu kurumlarindan teyit edilen verilere göre Tunceli’de dilendirilen, çalistirilan çocuk bulunmadigi belirtildi.

Çocuk ve gençlerin önlenebilir her türlü riskten korumak için hem kirsal alanda hem de kent merkezinde mobil ekipler tarafindan, basta bagimlilik olmak üzere bir çok konuda rehberlik hizmetleri devam ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügü ve Yesilay Cemiyeti tarafindan verilen egitimleri basariyla tamamlayan formatörler araciligiyla egitimler, kurum bakiminda kalan 15 yas üstü çocuklar, bakici personeller, diger kamu personellerine ve egitim talep eden tüm kurumlara verildigi açiklandi.

Talep halinde bagimlilikla mücadele egitimleri vermeye hazir olduklarini belirten Tunceli Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürü Seyfettin Özdemir, "Sosyal hizmette proaktif ve arz odakli bir sosyal hizmet anlayisi ile hareket ediyoruz. Kurumlarin bireylerin ve sivil toplum kuruluslarinin talep etmesi halinde, bagimlilikla mücadele egitimlerini vermeye haziriz. Bagimlilikla mücadele konusunda asla rehavete kapilmayacagiz. Toplumu ve aileleri etkileyen kalkinma hamlemize etki edebilecek bu risk faktörleri karsisinda önleyici tüm çalismalari ilimizde yapiyoruz" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile