Tunceli'de Cevizlidere Baraji Ile 29 Bin Dekar Tarim Arazisi Su Ile Bulusacak

Tunceli'de Cevizlidere Baraji Ile 29 Bin Dekar Tarim Arazisi Su Ile Bulusacak

Tunceli’nin Çemisgezek ilçesinde yapimi planlanan Cevizlidere Barajinin yapim sözlesmesinin imzalandigi bildirildi. Barajin tamamlanmasi ile 29 bin dekar tarim arazisi su ile bulusacak.

Tarim ve Orman Bakanligi Devlet Su Isleri (DSI) Genel Müdürlügü, Tunceli’nin mümbit topraklarini su ile bulusturmayi, vatandaslara içme ve kullanma suyu temin etmeye yönelik çalismalarini sürdürüyor. Bu kapsamda Çemisgezek ilçesinde yapimi planlanan Cevizlidere Barajinin yapim sözlesmesi imzalandi. Temelden yüksekligi 63 metre olacak olan barajin, 27 milyon metreküp su tutacak. Barajda depolanacak su ile 29 bin dekar tarim arazisinin su ile bulusturulmasi hedefleniyor.

Çemisgezek Cevizlidere Barajinin yapim sözlesmesini imzaladiklarini müjdeleyen DSI Genel Müdürü Kaya Yildiz, “Tunceli ilimiz için çok büyük öneme sahip, uzun yillardir hasretle beklenen Cevizlidere Barajinin yapim sözlesmesini imzaladik. Kil Çekirdekli Kaya Dolgu Tipinde insa edecegimiz barajimizin temelden yüksekligi 63 metre olup, 27 milyon metreküp depolama hacmine sahiptir. Barajimizda depolanacak su ile 29 bin dekar tarim arazisini su ile bulusturacagiz. Cevizlidere Barajinin Tunceli ve Çemisgezekli hemserilerimize hayirli olmasini diliyorum” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile