Tunceli'de Düzenlenen Kisisel Moda Tasarimi Sergisi Büyük Ilgi Gördü

Tunceli'de Düzenlenen Kisisel Moda Tasarimi Sergisi Büyük Ilgi Gördü

Munzur Üniversitesi Ögretim Görevlisi Dr. Kartal Murat Ayvaz tarafindan düzenlenen kisisel moda tasarimi sergisi büyük ilgi gördü.

Munzur Üniversitesi Tunceli Meslek Yüksekokulu Tasarim Bölümü Moda Tasarimi Programi Ögretim Görevlisi Dr. Kartal Murat Ayvaz tarafindan kisisel moda tasarimi sergisi düzenlendi.

Temasi ‘Anadolu’ olan ve 15 parçadan olusan giysi koleksiyonu davetliler tarafindan ilgiyle incelendi. Temel felsefesi sürdürülebilirlik olarak belirlenmis olan koleksiyonda yüzde 100 dogal pamuklu ve ipek kumaslar kullanildi. Renklendirme islemleri ise tamamen dogal boya ve baski teknikleriyle gerçeklestirildi.

Giysi koleksiyonunda kullanilan dogal boyalar kekik, adaçayi, defne yapragi, mazi mesesi ve ceviz gibi bitki ve bitki atiklarindan elde edildi. Boya ve baskida serigrafi baski, shibori baglama ve kazanda boyama gibi teknikler kullanildi. Serginin açilisina, “Munzur Üniversitesi Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Mustafa Taner Sengün ile Prof. Dr. Nuran Cikcikoglu Yildirim, akademisyenler ve ögrenciler katildi.

Sergiyle ilgili bilgi veren Ayvaz; hizli üretim ve tüketim çaginin ortaya çikardigi ekolojik sorunlara vurgu yaparak; beseri, sosyal, ekonomik, ekolojik ve kültürel baglamda sürdürülebilirligin önemini ifade etti.

Giysi koleksiyonunda renklendirme için kullanilan dogal boyalarin serigrafi baski tekniginde emilsiyonsuz olarak kullanildigini aktaran Ayvaz, yüzde 100 dogal reçetelerle uygulamalar yapilmis olmasini sektörel ve akademik anlamda bir ilk olarak ifade etti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile