Tunceli'de Engelli Gençler 1 Günlük Asker Oldu

Tunceli İl Jandarma Komutanlığı tarafından düzenlenen kentteki engelli gençler yönelik "Temsili Askerlik Yemin ve Terhis Töreni" düzenlendi.

Tunceli Valiliğinden yapılan açıklamada, Tunceli İl Jandarma Komutanlığı bahçesinde Engelliler Haftası kapsamında kentte ikamet eden 12 engelli genç için "Temsili Askerlik Yemin ve Terhis Töreni" yapıldı.

İl Jandarma Komutanlığına aileleriyle beraber gelen engelli gençler, askeri üniformalarını giyerek tören alanına geçti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından engelli gençler silah ve bayrak üzerine el basarak yemin ederek asker oldu.

Program, İl Jandarma Komutanlığında görevli bomba arama köpeği Mika ve uyuşturucu madde arama köpeği Elyaf'ın yaptığı gösteriler ve günün anlamına ilişkin şiirlerin okunmasının ardından Tunceli Valisi Tuncay Sonel ile protokol üyeleri 12 engelli gence terhis belgelerini vermesi ile sona erdi.

Programa, Vali Sonel'in yanı sıra, Tunceli Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Vedat Çolak, Munzur Üniversitesi Rektörü Ubeyde İpek, 4. Komando Tugay Komutanı Vekili Piyade Albay Yılmaz Ustaoğlu, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Seçkin Şenlik, İl Emniyet Müdürü Doğu Ateş, İl Jandarma Komutanı Albay Sinan Şen, kurum müdürleri, engelli gençler ve aileleri katıldı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile