Tunceli'de  'Göz Görme Alani' Cihazi Alindi

Tunceli'de 'Göz Görme Alani' Cihazi Alindi

Tunceli Devlet Hastanesi’ne yeni ’Göz Görme Alani’ cihazi satin alindi. Tunceli Devlet Hastanesi Göz Hastaliklari Uzmani Op. Dr. Oguzcan Eskalen, hem Glokom hastaligi hakkinda bilgi verdi hem de cihazin kullanim amaçlarina degindi.



Tunceli Il Saglik Müdürlügü, Devlet Hastanesi Bashekimligi hizmetinde kullanilmak üzere yeni ’Göz Görme Alani’ cihazi aldi. Her yil 8-14 Mart tarihleri arasinda kutlanan Dünya Glokom Haftasinda hizmet vermeye baslayan cihaza iliskin Tunceli Devlet Hastanesi Göz Hastaliklari Uzmani Op. Dr. Oguzcan Eskalen, bilgilendirmelerde bulundu.

Halk arasinda karasu ya da göz tansiyonu olarak bilinen Glokom hastaliginin tüm dünya üzerinde önlenemeyen görme kayiplarinin en sik nedenlerinden oldugunu dile getiren Dr. Eskalen, hastalikta erken tani ve tedavinin önemine vurgu yapti.

Hastaligin renklerin ayirt edilmesinde zorlanma, görme alaninda daralma gibi sikayetler gösterdigini ifade eden Dr. Eskalen, özellikle aile öyküsü olanlar, diyabet hastalari, damar tikanikligi olan kisilerin yilda en az bir kere göz kontrolünden geçirilmesi gerektigini kaydetti.

Glokom tanisinda görme alani testlerinden yararlandiklarini dile getiren Op. Dr. Oguzcan Eskalen, yeni alinan cihaz hakkinda da bilgilendirmelerde bulundu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile