Tunceli'de Örnek Davranis Açiklamasi Hasarli Binalarin Çatilarindaki Leylek Yuvalari Güvenli Yere Tasindi

Tunceli'de Örnek Davranis Açiklamasi Hasarli Binalarin Çatilarindaki Leylek Yuvalari Güvenli Yere Tasindi

Tunceli Valiligi tarafindan kent genelinde baslatilan, muhtemel bir afet öncesinde hasarli yapilarin tespit çalismalarinin ardindan bu yapilarin yikimina baslandi. Bu çerçevede, Çemisgezek ilçesinde yikim karari bulunan ev çatilarindaki leylek yuvalari, tespit edilerek güvenli yerlere tasindi.

Doga Koruma ve Milli Parklar müdürlügü ekipleri tarafindan Çemisgezek’e bagli Akçapinar köyünde iki farkli evin çatisindaki leylek yuvalari, bulunduklari evin bitisigindeki çatilara hassas bir çalismayla tasindi. Yuvasinin yerinin degistirildigini karsi çatida izleyen leylek, bir süre sonra yuvaya konarak, hiç degisiklik yasanmamis gibi kisa sürede yeni yerine uyum sagladi.

’’Devletimiz yasayan her canliya sorumluluk duygusu besliyor’’

Yöre sakinlerinden Murat Iscan, "Devletimiz yasayan insana karsi sorumluluk duydugu gibi yasayan diger canlilara karsida sorumluluk duygusu besledigine sahit olduk. Çemisgezek ilçemizde yikim karari çikan ve bosaltilan iki evin çatisindaki leylek yuvalari, Çemisgezek Kaymakamligi ve Doga koruma ve Milli Parklar Sube Müdürlügü ekiplerinin marifetiyle, hemen bitisigindeki çatilara hassas bir sekilde tasindi. Leylekler daha güvenli olan yuvalarini benimsedi" dedi.

Çalismadan ötürü emegi geçenlere tesekkür eden Yasin Akin ise ‘’Leyleklerin Yuvalari Doga koruma ve Milli Parklar Müdürlügü ekipleri tarafindan hemen yan evin çatilarina tasindi. Ekiplerin duyarliligi bizleri mutlu etti. Bu hassas ve duyarli çalismalarindan ötürü Tunceli Valiligimize, Çemisgezek Kaymakamligimiza ve Doga koruma ve Milli Parklar Müdürlügü ekiplerimize çok tesekkür ederiz" diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile