Tunceli'de Terör Operasyonları

Nazımiye ve Hozat ilçelerinde yapılan operasyonlarda, terör örgütü mensuplarınca kullanılan beton mevzi ve sığınaklar ile el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan malzemeler, bazı silah ve mühimmatlar ile basma düzenekli patlayıcı ele geçirilerek imha edildi

Güvenlik güçlerince Tunceli'nin Nazımiye ve Hozat ilçeleri kırsalında yapılan operasyonlarda, terör örgütü mensuplarınca kullanılan beton mevzi ve sığınaklar ile el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan malzemeler, bazı silah ve mühimmatlar ile basma düzenekli patlayıcı ele geçirilerek imha edildi.

Tunceli Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Nazımiye ve Hozat ilçeleri kırsalında güvenlik güçlerince 7-10 Aralık tarihlerinde yapılan operasyonlar kapsamında, Büyükyurt bölgesinde biri ağır makineli silah doçka için hazırlanmış 3 beton mevzi ile 1 avcı çukuru ve beton sığınak ortaya çıkarıldı.

Aynı bölgede ve sığınak içinde ayrıca 1 av tüfeği, 24 tabanca mermisi, 4 çuval çimento ve el yapımı patlayıcı imalinde kullanılan 4 pil, 10-15 metre uzunluğunda kablo ile muhtelif miktarda gıda maddesi ele geçirildi.

Beşiktepe bölgesinde de teröristlerce kullanılan sığınak ve 2 mevzinin ortaya çıkarıldığı, ayrıca 4 pil bloku ve muhtelif erzak ile yaşam malzemesinin ele geçirildiği operasyonlarda, Hıştık Sırtları bölgesinde ise küçük tüp kullanılarak hazırlanmış basma düzenekli el yapımı patlayıcı bulundu.

Operasyonlarda ortaya çıkarılan sığınak ve mevziler ile ele geçirilen malzemelerin, Cumhuriyet Savcısının talimatı doğrultusunda imha edildiği bildirildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile