Tunceli'de 'Toplum Destekli Polislik Farkındalık' Semineri

Tunceli Valisi, Mustafa Taşkesen, "Toplum Destekli Polislik uygulamasında hukukun üstünlüğü ile toplumun öncelikleri ve hassasiyetleri gözlenmelidir" dedi.

Tunceli Emniyet Müdürlüğü tarafından İl Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Toplum Destekli Polislik Farkındalık" seminerine Vali Mustafa Taşkesen, İl Emniyet Müdürü Ertan Yavaş, konuşmacı olarak Polis Akademisi Başkanlığı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Cerrah ve Yrd. Doç. Dr. Alper Sözer katıldı.
Seminerde bir konuşma yapılan Vali Mustafa Taşkesen ,bütün kamu hizmetlerinde olduğu gibi, özellikle asayiş ve güvenlik hizmetlerinin sunumu esnasında, hukukun üstünlüğü ilkesinden taviz vermeden hizmet verilen toplumun önceliklerinin bilinmesi ve hassasiyetlerinin gözetilmesinin esas olduğunu bildirdi. Taşkesen, hukukun üstünlüğü ilkesi yanında hassasiyetler gözetilmeden verilecek hizmetlerde her zaman sıkıntıların yaşanmasının muhtemel olduğunu, bu nedenle güvenlik hizmetlerinde 'durumsallık'
yaklaşımının öneminin büyük olduğunu vuguladı. Vali Taşkesen karşılaşılan her olayın ayrı olarak ele alınması ve kendi özel şartları içerisinde değerlendirilmemesi ile sonuca ulaşılabileceğini belirtti. Vali Taşkesen, "Emniyet Teşkilatı mensuplarımız bir taraftan büyük bir özveriyle başarılı çalışmalara imza atarken, diğer taraftan da çağın gerisinde kalmamak için kendisini sürekli sorgulamakta, yeni gelişmeleri takip etmekte, teknolojinin sunduğu imkanları hizmetlerine aktararak olayların
aydınlatılmasını sağlamaktadır. Aynı zamanda kanunların kendisine verdiği yetkileri en hassas şekilde uygulamaya ve özellikle zor kullanma yetkisinin icrasında 'orantılılık' prensibine dikkat etmektedir. Polisimizin özellikle son yıllarda insan odaklı ve toplum destekli bir hizmet anlayışı sunma yolunda kendi içerisinde verdiği mücadele ve eğitim faaliyetleri alkışlanması gereken bir husustur" diye konuştu.
Taşkesen, konuşmasının devamında suçla mücadelede vatandaşlarıın desteğinin ve işbirliğinin sağlanması, kuşkusuz vatandaşların güveninin kazanılması ve yapılan bütün çalışmalarda samimi olunduğuna vatandaşlarıın ikna edilmesi şartına bağlı olduğunu dile getirdi. Taşkesen son 10 yılda farklı yaklaşım tarzları, farklı üniformaları ve ortaya koydukları sosyal ve eğitsel projelerle kendisinden söz ettiren Toplum Destekli Polislik birimlerinin halkın büyük beğenisini kazandığını ve ülkede polise bakış
açısının olumlu yönde değişmesine yol açtığına vurgu yaparak, "Karşılıklı güven ve itimadın geliştirilmesi temelinde faaliyet yürütmeye öncülük eden toplum destekli polislik anlayışının, tüm polislerimiz tarafından en ideal seviyede benimsenip uygulanması ile başarılabileceği muhakkaktır. Bu açıdan Emniyet Müdürlüğümüzü kendi muhasebesini yaparak zihinsel bir dönüşümü gerçekleştirme konusunda böyle bir seminere öncülük etmelerinden dolayı kutluyorum" ifadelerini kullandı.
Seminer ardınan, "Toplum Destekli Polislik Farkındalık Semineri" ne konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. İbrahim Cerrah ve Yrd. Doç. Dr. Alper Sözer'e plaketler verildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile