Tunceli'de Uygulanan ''Engelliyim Ama Engel Tanımıyorum Projesi'' Kapsamında Zihinsel Engelli 20 Öğrenci, Galoş Üretiyor

Fatma Çıray - Tunceli'de uygulanan ''Engelliyim Ama Engel Tanımıyorum Projesi'' kapsamında zihinsel engelli 20 öğrenci, galoş üretiyor.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi'nde Sosyal Destek Programı kapsamında 2010-2011 eğitim-öğretim yılından itibaren uygulanan ''Engelliyim Ama Engel Tanımıyorum Projesi'' çerçevesinde, merkezde eğitim gören ağır düzeydeki 20 zihinsel engelli öğrenci galoş üreterek, engel tanımadıklarını gözler önüne seriyor.

18 yaş üstü zihinsel engelli öğrenciler, öğretmenleri Eray Güder ve Özlem Aslan gözetiminde galoş yaparak, üretime katkı sağlıyor. Merkezde üretilen galoşlar, kentteki anaokullarına ve özel rehabilitasyon merkezlerine satılıyor.

Merkezin müdür yardımcısı Maside Özgür, AA muhabirine yaptığı açıklamada, galoş yapımının zor ve zahmetli bir iş olduğunu belirterek, ''Okulumuzda, 18 yaş üstü çocuklarımıza eğitim vermekteyiz. Bu çocuklarımız zorunlu eğitim bitirip, 4+4+4'den dolayı liseye devam eden öğrencilerimiz. Toplumsal yaşama daha rahat alışabilmeleri, günlük yaşam becerilerini daha rahat yapabilmeleri için eğitim veriyoruz'' diye konuştu.

Merkezlerinde galoş üretiminin iki yıldır yapıldığını hatırlatan Özgür, ''20 öğrenciyle üretime devam ediyoruz. Ürettiğimiz galoşları kurumlarımıza satıyoruz. Uygulama merkezimizde ilk ürettiğimiz galoşlarımızı ilgili kurumlarımıza sattık. Elimizde olan galoşlar için de bağlantı kurma çalışmalarımız devam ediyor'' dedi.

Merkezde haftada yaklaşık 1500-2000 galoş üretildiğini ifade eden Özgür, galoşların satılması halinde elde edilen gelirin bir kısmının malzeme alımında kullanıldığını, bir kısmının ise galoş üretiminde çalışan yoksul çocukların ihtiyaçları için harcandığını söyledi.

Yayıncı: Ahmet Ekici
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile