Tunceli'deki Hain Saldırıda Geçen Yıl Şehit Düşen Komiser Cem Kerman İle Öğretmen Eşi Dilay Turan Kerman'ın Anıları, Baba Ocağında Oluşturulan Anı Odasında Yaşatılıyor

Cihan Demirci - Tunceli'deki hain saldırıda şehit düşen komiser Cem Kerman ile öğretmen eşi Dilay Turan Kerman'ın anıları ailesinin evinde oluşturduğu anı odasında yaşatılıyor.

Şehit babası Ercan Kerman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oluşturulan anı odasında, oğlu Cem ve gelini Dilay'a ait eşyaların yer aldığını söyledi.

Şehit çiftin fotoğrafları ve kullandığı eşyaların bulunduğu anı odasını, kendilerini ziyarete gelen çiftin arkadaşlarının konaklaması için de kullandıklarını ifade eden Kerman, şunları kaydetti:

''Cem, yapbozu çok severdi, tamamladığı ve yarım kalan yapbozları da burada sergiliyoruz, çocuklarımın fotoğrafları, eşyaları da yine burada bulunuyor. Yemek masası, koltuklar ve Edirne'ye geldiklerinde kaldıkları yatak odasını onların eşyalarıyla doldurduk. Devre arkadaşları Edirne'ye geldiğinde onları burada misafir ediyoruz. Böylece arkadaşları da anılarını tazelemiş oluyor.''

-''Oğlumun arkadaşları benim evlatlarım''-

Anne Gülsen Kerman da oğlu ve gelininin arkadaşlarıyla iletişim halinde olduklarını söyledi.

Şehit çiftin birçok arkadaşının Şırnak, Tunceli ve Hakkari'de görev yaptığını anlatan anne Kerman, ''Oğlum ve gelinimin arkadaşlarıyla internetten görüşüyorum. Onlarla görüşünce evlatlarımla görüşmüş gibi oluyorum. Cem ve Dilay'ın arkadaşlarının sesini duyunca yüreğim ferahlıyor. Oğlumun arkadaşları benim evlatlarım'' diye konuştu.

Bayram, yarı yıl ve resmi tatillerde şehit çiftin arkadaşlarının Edirne'ye ziyarete geldiğini belirten anne Kerman, ''Oğlumun devre arkadaşları buraya kalmaya geldiğinde, hatıra olarak Cem'in kıyafetlerini, kravatını hatıra olarak alıyor. Oğlum ve gelinimin anılarını burada yaşatıyoruz'' şeklinde konuştu.

Anne Kerman, gelini Dilay Turan Kerman'ın Ankara'daki ailesinin çiftin bazı eşyalarını da ihtiyaç sahibi vatandaşlara verdiğini kaydetti.

Tunceli'de 4 Eylül 2011 Pazar günü halı sahada futbol oynayan polislerin üzerine teröristlerce uzun namlulu silahlarla ateş açılması sonucu komiser Cem Kerman ile saha kenarında maçı izleyen öğretmen eşi Dilay Turan Kerman şehit olmuş, 3'ü ağır 8 polis memuru da yaralanmıştı.

Yayıncı: Atakan Çelik
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile