Tunceli, Emıtt Fuarı'nda Tanıtılacak

Tunceli, Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm ve Seyahat Fuarı'nda (EMITT) tanıtılacak.

İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Hakan Ulaşoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde bu yıl 18'incisi düzenlenecek fuarda 4. kez stant açacaklarını söyledi.

Geçen yıl fuarı 130 bine yakın kişinin ziyaret ettiğini ifade eden Ulaşoğlu, "Oldukça ilgi çeken bir fuar. Biz de ilimizi tarihi, kültürel ve turistik yönleriyle tanıtmaya çabalayacağız" dedi.

Fuarın 30 Ocak-2 Şubat arasında düzenleneceğini belirten Ulaşoğlu, "Önceki yıllarda küçük bir yerde standımız varken bu yıl iki katlı bir yerimiz olacak. Fuara, sayın Valimiz Hakan Yusuf Güner'in destekleriyle katılıyoruz. Kendileri bu konuyla yakından ilgileniyor. 21 Ocak'a kadar standımızda sergilenecek ürünlerin, materyallerin kabulünü yapacağız. 22 Ocak'ta burada küçük bir sergi yapacağız. Daha sonra da bu ürünlerimizle fuarda ilimizi temsil etmeye çalışacağız" diye konuştu.

EMITT Fuarı'na katılımın kentin imajına olumlu katkılar sağladığını dile getiren Ulaşoğlu, şöyle konuştu:
"Henüz yolun başındayız. Hem tecrübemiz hem de ekonomik olarak gücümüz az. Diğer iller donanımlı ve iyi bir bütçeyle katılıyor. Bizler maalesef kısıtlı olanaklarla gidiyoruz. Türkiye'nin ve dünyanın tanınmış seyahat acenteleri gelip o fuarda birebir görüşmeler yapıyor. Biz de bunu ilimizdeki otel işletmeciliği yapan arkadaşlarımızla paylaştık. Onlar için iyi bir fırsat olduğunu belirttik. Önceki yıllarda ilimiz, maalesef hep terörle anılıyordu. Bu yıl inşallah, çözüm sürecinin de etkisiyle daha iyi sonuçlar elde edeceğiz. Bu fuar bizim için çok önemli. Hep yanlış bilinen, tanınan bir iliz. Aslında Doğu'nun turizm başkenti olabilecek şehrimiz var. Bunu anlatabilmemiz açısından bu fuar bizim için büyük şans."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile