Tunceli Valisi Tekbiyikoglu Açiklamasi 'Ilimizde Herhangi Bir Terörist Unsur Bulunmamaktadir'

Tunceli Valisi Tekbiyikoglu Açiklamasi 'Ilimizde Herhangi Bir Terörist Unsur Bulunmamaktadir'

Tunceli’nin ülkenin en güzel illerinden biri oldugunu belirten Vali Bülent Tekbiyikoglu, "Belki ilk 3’e girebilecek kadar güzel bir yer. Fakat insanimiz bunu kesfedememis. Neden çünkü burada huzur ortami maalesef yoktu. 40 yil sonra o izdiraplardan, zorlu dönemden sonra su an ilimizde herhangi bir terörist unsur bulunmamaktadir" dedi.

Tunceli Valisi Bülent Tekbiyikoglu, 40 yil süren zorlu dönemin ardindan su anda kentte herhangi bir terörist unsur bulunmadigi söyledi.

Daglarda, taslarda huzur oldugunu ifade eden Vali Tekbiyikoglu, herkesi Tunceli’nin dogal güzelliklerini görmeye davet etti.

Tunceli’nin terörden çok muzdarip oldugunu gerek insanlarin gerekse devletin büyük gayret ve fedakarlik gösterdigini aktaran Vali Bülent Tekbiyikoglu, “Ben de su anda Tunceli valisiyim. Ama bundan 22 yil önce burada askerlik görevimi ifa ettim. Iki dönem arasindaki en temel fark insanlarin artik yüzünün gülüyor olmasi. 1990’li, 2000’li yillarda hem kamu hizmeti veren hem de kamu hizmeti gören herkesin yüzünde bir gerginlik vardi. Devletin temel amaci emniyeti, huzuru tesis etmektir. Eger bu görev yerine getirilemiyorsa bu olaganüstü tedbirlerle, anayasanin verdigi yetkilerle bunu yerine getirmek gerekir. Hak ve özgürlükler bir nebze de olsa kisitlanmak durumunda kalir. Bir yandan bu durum bir yandan daglarda güvenlik ortaminin olmamasi münasebetiyle vatandaslarimiz çok büyük sikinti çekti. Geçenlerde orta yasin üzerinde bir vatandasimiz, ’Allah razi olsun sayim valim, 35 yildir babamin mezarini ziyaret edemiyordum. Devletimizin sayesinde artik gelebiliyorum’ dedi.

Bu huzur ortamini ilimize gelen araç sayisindan, yerli, yabanci turist sayisindan da anlayabiliriz. Burasi Türkiye’nin en güzel illerinden bir tanesi. Belki ilk 3’e girebilecek kadar güzel bir yer. Fakat insanimiz bunu kesfedememis. Neden çünkü burada huzur ortami maalesef yoktu. 40 yil sonra o izdiraplardan, zorlu dönemden sonra su an ilimizde herhangi bir terörist unsur bulunmamaktadir. Tabi bu bir fotograf. Biz bu fotografin devam etmesi yönünde kolluk kuvvetlerimizle beraber bütün çabayi 7 gün 24 saat esasli olarak devam ettirecegiz. Insallah bir sikinti olmaz olursa da çok fazla uzun sürmeyecegini düsünüyorum. Su an itibariyle daglarimizda, taslarimizda hepsinde huzur var” seklinde konustu.

Motosiklet tutkunu oldugunu ifade eden Vali Tekbiyikoglu, “Tunceli bunun virajlari ve daglariyla ideal bir yer. Bundan 10,20,30 sene önce görüntü suydu. Birakin valiyi devletin memurlarinin intikali bile helikopterlerle, zirhli araçlarla, konvoylarla sürekli durdurularak yapiliyordu. Simdi ben ilin valisi olarak birakin helikopteri, zirhli araci, kaportasi olmayan bir araçla veya motosiklete o eskinin korkulu ilçelerine çok rahat bos vakitlerimde stres atmak için motosikletimle gazlayabiliyorum” diye konustu.

Yasanan terör olaylari nedeniyle vatandaslarin Tunceli’yi eksik bilmesinin dogal oldugunu dile getiren Tekbiyikoglu, “Çünkü Tunceli’yi haberlerden, patlayan bombalardan, Necmettin Hoca’nin katledilmesiyle, ögretmenlerimizin sehit edilmesiyle, EYP’lerin patlamasiyla tanidilar. Bu hala hafizalarda bir kisimda sakli kaliyor. Bunlar olmadi mi oldu ama bunlar geçmisin hatiralari. Simdi yeni hatiralar eklemek istiyoruz. Tunceli huzur, güvenlik, asayis ortami tesis edildigi sürece Türkiye turizminin gülen yüzü olacaktir. Bu imaj yavas yavas buharlasmakta. Buraya gelen insan ve

turist sayisi artmaktadir. Biz de vatandaslarimizi buraya davet ediyoruz. Buradaki el degmemis güzellikleri, muhtesem florasi, faunasiyla tanistirmak ve bulusturmak istiyoruz. Kendilerini davet ediyoruz” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile