Tunceli'nin Pertek ilçesinde yasayan Güllü Turan, terör örgütü PKK'dan kaçarak güvenlik güçlerine teslim olan kizina kavusmanin sevincini yasiyor.
Kentte 2015'te lise ögrencisiyken PKK/KCK terör örgütüne katilan kizlari Alev Turan'dan haber alamayan ailesi, evlatlarina kavusacaklari günü uzun yillar umutla bekledi.
Çocuklarinin daga kaçirilmasindan HDP'yi sorumlu tutan Diyarbakir annelerinin 3 Eylül 2019'da baslattigi oturma eylemine de katilan anne Turan, kizina özlemini her gün evinde fotograflara bakarak dindirmeye çalisti.
Içisleri Bakanligi koordinesinde Tunceli Il Jandarma Komutanliginca yürütülen çalismalar sonucu Turan'in dagdaki kizi, yaklasik 1,5 ay önce ikna edilerek terör örgütü PKK'dan kaçmayi basardi.
Sirnak'ta güvenlik güçlerine teslim olan ve daha sonra da 29 Temmuz'da Diyarbakir'a getirilen kiziyla görüsen Turan, burada doyasiya evladina sarilip hasret giderdi.
Yaklasik 6,5 yil kizindan ayri kalan anne Turan'in simdilerde yüzünden gülücükler eksik olmuyor. Turan, kizina sag salim kavusmanin heyecanini yasiyor.
Güllü Turan, gazetecilere yaptigi açiklamada, kizinin 2015 yilinda lise ögrencisiyken bir gün okuldan eve gelmedigini söyledi.
Bunun üzerine esiyle kizini aramaya basladiklarini ifade eden Turan, "Kizimi aradik taradik bulamadik ve sonra duyduk ki daga gitmis. Biz de Tunceli HDP binasina gittik. Oradakiler, bize kizinizla ilgili 'Bir haberimiz ve bilgimiz yok, kizinizi tanimiyoruz.' dediler. Ondan sonra ögrendik ki onlar kizimi kandirmis ve kizim da örgüte katilmis." seklinde konustu.
- Kizinin sag oldugunu Mehmetçik'ten ögrendi
Turan, yaklasik 6,5 sene kizina hasret yasadigini belirterek, "Kzimin sesinin uzun yillar duymadim, merak ettim. Ölü müdür sag midir? Hiçbir haber alamiyordum. Kizimi özlüyordum, elbiselerini kokluyordum. Fotograflarini gögsüme basip duruyordum. Yavrumun hasretinden kötü oldum." ifadelerini kullandi.
Jandarma ekiplerinin bir gün evine gelerek kendisine kizinin sag oldugunu söyledigini dile getiren Turan, "Ben de inandim, güvendim. Madem ki kizim sagdir bir haberini alayim ve siz de bana yardimci olun dagdan indirelim dedim. 6,5 sene mücadele ettim ve evladima kavustum. En büyük zaferi kizima kavustugum o an yasadim. Kizimi gördügüm ilk anda çok sevindim, doya doya sarildim. Kendisini öpüp kokusunu içime çektim, hasretimi giderdim." dedi.
Evlatlari dagda olan ailelere de seslenen Turan, sunlari kaydetti:
"Devletinize güvenin, evlatlarinizi dagdan indirin. Ben indirdim, çok mutlu oldum. Dünyalar benim oldu. Siz de bir annesiniz, gelin çoluk çocugunuzun pesine düsün, devlete güvenin. Biz devlete güvendik, hep beraber mücadele ettik. Evladimizi bulduk getirdik. Allah devletimizden razi olsun. Devletimiz olmasaydi kizimizi nasil bulurduk onu da bilmiyorum. Çok mutluyum."
Tuncelili Anne Terör Örgütü PKK'dan Kaçan Evladina Kavusmanin Mutlulugunu Yasiyor
Anne Güllü Turan: 'Devlete güvendik, hep beraber mücadele ettik. Evladimizi bulduk getirdik. Allah devletimizden razi olsun. Devletimiz olmasaydi kizimizi nasil bulurduk onu da bilmiyorum'



















