Tuncelili Esnafa 50 Milyon TL Kredi Destegi

Tuncelili Esnafa 50 Milyon TL Kredi Destegi

Tunceli Esnaf ve Sanatkarlar Odalari Birligi (ESOB) Baskani Hidir Belice, esnafa verilmek amaciyla gönderilen 50 milyon TL’lik isletme ve yatirim kredisini kullandirmaya basladiklarini ifade etti.



Tunceli ESOB Baskani Hidir Belice, kentte kredi bekleyen esnaflar için Ankara’da bir dizi görüsmeler gerçeklestirdi. Ardindan Tunceli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifine 50 milyon TL isletme ve yatirim kredisi gönderildi. Kredisi onaylanan ve para almayi bekleyen esnaflarin kredilerini kullanmaya basladiklari bildirildi.



“Türkiye Esnaf ve Sanatkarlari Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birligi (TESKOMB) Genel Baskanimiz Abdulkadir Akgül beyi makaminda ziyaret ederek kredi almayi bekleyen esnaf ve sanatkarlarimizin durumlarini paylasarak destek ve yardim talebinde bulunmustum. Baskanimiz yeni yilda esnaf ve sanatkarlarimizin kredi ihtiyaçlarini karsilamak için geregini yapacaklarini belirterek bizlere ve ilimize özel bir duyarlilik göstermisti. Bu konuyu il ve ilçe esnaflarimizla da paylasmistim. Tunceli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet kooperatifine 50 milyon TL Isletme ve yatirim kredisi olmak üzere Türkiye Halk Bankasi araciligiyla küçük esnaf ve sanatkarlarimiza verilmesi için gönderilmistir. Kredisi onaylanan ve para almayi bekleyen esnaflarimiz kredilerini kullanmaya basladilar” diye konustu.



Kredinin detaylarini da paylasan Belice, “Esnaf ve sanatkarlarimiz 500 bin isletme kredisi, bir milyon 500 bin TL ticara araç veya ticari is yeri alma kredi hakkina sahiptirler. Yazili sekilde kredi kullanma sartlarina haiz olan her esnafimiz istedigi zaman kredisini kullanabilmektedir. Isletme kredisi 5 yil vadeli olup aylik, üç aylik ve alti aylik vadeler seklinde yillik yüzde 7.50 gibi düsük faiz oraniyla kullandirilmaktadir. Yatirim kredisi yillik 7.50 faiz oraniyla araç aliminda 7 yil, ticari is yeri aliminda 10 yil vadeli kullandirilmaktadir” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile