Tunus Açiklarinda 175 Düzensiz Göçmen Kurtarildi

Ülkenin farkli kentlerinde yasa disi yollarla Italya'ya geçme hazirligindaki 54 kisi yakalandi.

Tunus'un güney ve dogu kentleri açiklarinda tekneleri batan 175 düzensiz göçmenin kurtarildigi bildirildi.

Tunus Ulusal Muhafizlari Sözcüsü Hüsameddin Cebabli, Facebook hesabindan yaptigi açiklamada, 21 ve 22 Temmuz'da ülkenin güneyindeki Kabis, Cerbe ve Cercis, kuzeydogusundaki Nabil ve dogusundaki Monastir açiklarinda tekneleri batan 175 düzensiz göçmenin kurtarildigini belirtti.

Cebabli, Ulusal Muhafizlara bagli birimlerin kuzeydeki Bizerte ve Binarus, dogudaki Monastir ile güneydeki Mednin'den Italya'ya geçme hazirligi yapan 54 kisiyi de yakaladigini ifade etti.

Sözcü Cebabli, söz konusu göçmenlerin uyruklari hakkinda ise bilgi vermedi.

Afrika'nin kuzeyindeki Tunus ve Libya gibi ülkeler, Akdeniz üzerinden yasa disi yollarla Avrupa'ya ulasmak isteyen düzensiz göçmenler için bir çikis noktasi olarak görülüyor.

Her yil binlerce göçmen daha iyi bir yasam umuduyla Avrupa'ya ulasmak için Afrika'dan Akdeniz'e açiliyor. Göçmenlerin bir kismi Avrupa'ya ulasmayi basarirken bir kismi ise denizde can veriyor.

Birlesmis Milletler Mülteciler Yüksek Komiserligi sözcülerinden Carlotta Sami, 4 Mayis'ta yaptigi açiklamada, 2021 basindan mayisa kadarki dönemde en az 500 göçmenin Orta Akdeniz göç güzergahinda Avrupa'ya geçmeye çalisirken denizde can verdigini bildirmisti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile