Tunus Açiklarinda 53 Düzensiz Göçmen Kurtarildi, 30'U Kayip

Tunus Kizilayi, ülkenin güney sahillerinde 53 düzensiz göçmenin kurtarildigini, birinin cesedine ulasildigini, 30'unun da kayboldugunu duyurdu.

Tunus Kizilayi Mednin Vilayeti Direktörü Munci Selim, yaptigi yazili açiklamada, güvenlik güçlerinin ülkenin güney sahillerinde tekneleri bozulan bir düzensiz göçmen grubu tespit ettigini belirtti.

Sahil Güvenlik güçlerinin müdahalesiyle 53 düzensiz göçmenin kurtarildigini kaydeden Selim, bir göçmenin cesedine ulasildigini, 30'unun da kayip oldugunu aktardi.

Selim, kayip göçmenleri arama çalismalarinin devam ettigini, kurtarilanlarin ise Mednin'e bagli Ben Gardene kentine götürüldügünü kaydetti.

Kurtarilan göçmenlerin uyruklarina iliskin ise bilgi verilmedi.

Afrika'nin kuzeyindeki Tunus ve Libya gibi ülkeler, Akdeniz üzerinden yasa disi yollarla Avrupa'ya ulasmak isteyen düzensiz göçmenler için bir çikis noktasi olarak görülüyor.

Her yil binlerce göçmen daha iyi bir yasam umuduyla Avrupa'ya ulasmak için Afrika'dan Akdeniz'e açiliyor. Göçmenlerin bir kismi Avrupa'ya ulasmayi basarirken bir kismi ise denizde can veriyor.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile