Tunus Cumhurbaskani Said, 25 Temmuz'da Aldigi Istisnai Kararlarin Süresini Bir Sonraki Duyuruya Kadar Uzatti

Tunus Cumhurbaskani Kays Said, 25 Temmuz'da aldigi istisnai kararlarin geçerlilik süresini bir sonraki duyuruya kadar uzatma karari aldi.

Cumhurbaskanligindan yapilan yazili açiklamada, Said'in 25 Temmuz'da yasama, yürütme ve yargi alaninda 30 gün süreyle aldigi istisnai kararlari bir sonraki duyuruya kadar uzatmaya karar verdigi belirtildi.

Açiklamada, Cumhurbaskani, Said'in "önümüzdeki günlerde Tunus halkina bir açiklama yapacagi" ifade edildi.

- Tunus'ta ne oldu?

Arap Bahari'nin dogum yeri Tunus'ta belirli araliklarla ve farkli siddetlerde devam eden sosyal, ekonomik, politik ve yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgininda kontrolden çikmis saglik krizi nedeniyle, Tunuslular 25 Temmuz'da kitleler halinde sokaga çikti.

Gösteriler sirasinda, ülkedeki yerlesik siyasete de yogun tepki gösterildi. Bazi bölgelerde Meclis'in en büyük partisi Nahda Hareketi'nin merkezlerine saldirilar düzenlendi.

Cumhurbaskani Kays Said, ülkenin tehlikede oldugu sirada kendisine olaganüstü yetkiler taniyan Anayasa'nin 80. maddesini hayata geçirdigini duyurdu.

Said, Meclis'in çalismalarini 30 gün boyunca durdurdugunu, tüm milletvekillerinin dokunulmazliginin kaldirildigini, basbakani azlettigini ve yeni bir basbakan atayacagini, ayrica yolsuzluk dosyalari için kendisini bassavci olarak görevlendirdigini açikladi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile